2018-10-14 16:44:58
Φωτογραφία για «Επανάσταση» των γυναικών κατά του Τραμπ στο Σικάγο
Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν τους δρόμους της αμερικανικής πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πόλιτική του Αμερικανού προέδρου «κατά των γυναικών»

«Πορεία έως τις κάλπες»: χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Σικάγο για να καταγγείλουν την πολιτική «κατά των γυναικών» της κυβέρνησης Τραμπ και να προτρέψουν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν μαζικά στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

«Ψηφίστε, η ζωή σας εξαρτάται από αυτό!», «Κάθε ψήφος, κάθε εκλογική αναμέτρηση, όλα μετράνε» ήταν κάποια από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό των διαδηλωτών.

«Θα ήθελα οι γυναίκες να επένδυαν στις ενδιάμεσες εκλογές» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διαδηλώτρια, η 23χρονη Σάρα Σιεράκι. «Οι γυναίκες πρέπει να ψηφίσουν. Πρέπει να πάνε» να ψηφίσουν, επέμεινε η γυναίκα.

Οργανώσεις και πολιτικοί αξιωματούχοι εγκατέστησαν πάγκους στο κέντρο της τρίτης μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ για να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους, ενώ ένα τεράστιο μπαλόνι, με τη μορφή του Ντόναλντ Τραμπ, διακρινόταν πάνω από το πλήθος.


«Θέλουμε (…) να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να πάνε να ψηφίσουν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζέσικα Σίλερ, η διευθύντρια του Women's March Chicago, που οργάνωσε την κινητοποίηση.

Η Σίλερ εκτιμά ότι ο πρόσφατος διορισμός στο Ανώτατο Δικαστήριο του δικαστή Μπρετ Κάβανο, υποψηφίου του Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση, στάθηκε αιτία για να κινητοποιηθούν πολλές γυναίκες.

«Οι γυναίκες νιώθουν οργή» συμπλήρωσε.

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης στο Σικάγο, που πραγματοποιήθηκε υπό το σύνθημα «Πορεία έως τις Κάλπες» (#MarchToThePolls), σχεδίασαν αυτήν την κινητοποίηση, ενώ απέχει λιγότερο από ένας μήνας πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, στις οποίες το Δημοκρατικό Κόμμα ελπίζει να ανακτήσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Ρεπουμπλικανούς.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί τον Οκτώβριο και σε άλλες πολιτείες, μεταξύ αυτών ορισμένες που ψηφίζουν παραδοσιακά τους Ρεπουμπλικάνους, όπως το Τέξας, η Τζόρτζια και η Νότια Καρολίνα.

Στόχος, σύμφωνα με την οργάνωση Women's March Chicago, οι διαδηλωτές να διαμαρτυρηθούν για το «πρόγραμμα κατά των γυναικών του Λευκού Οίκου και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος».

Οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν ότι η πρωτοβουλία τους δεν στηρίζεται από κανένα κόμμα, ακόμα κι αν η χρηματοδότηση του εγχειρήματος προήλθε στο μεγαλύτερο μέρος της από οργανώσεις υπέρ των Δημοκρατικών κι ένα μήνυμα της Χίλαρι Κλίντον προβλήθηκε σε μια μεγάλη οθόνη, κατά τη διάρκεια της πορείας.

«Θέλουμε να πάρουμε πίσω τα ηνία μιας κυβέρνησης που βρίσκεται εκτός ελέγχου και να τα δώσουμε σε ηγέτες που μπορούν να μας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση» επισήμανε, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Έμαν Χασαμπάλα Άλι, μια εκ των διοργανωτριών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ