2012-06-07 18:10:13
Φωτογραφία για Συναγερμός στις Βρυξέλλες λόγω Ισπανίας
Συναγερμός έχει σημάνει στις Βρυξέλλες τις τελευταίες ώρες, λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Ισπανία. Και μπορεί η ισπανική κυβέρνηση να... επιμένει ότι θα παρουσιάσει το σχέδιό της για τη στήριξη των τραπεζών της σε δύο εβδομάδες, ωστόσο οι Ευρωπαίοι κινούνται για ένα πακέτο ενίσχυσης περίπου 80 δισ. ευρώ, διαπιστώνοντας πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ιβρική οικονομία. Αξίζει να σημειωθεί πως το πακέτο στήριξης της Ισπανίας, όλα δείχνουν πως δεν θα συνεπάγεται τους σκληρούς όρους λιτότητας που επιβλήθηκαν σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Luis de Guindos, επιμένει ότι «δεν έχει κάνει απολύτως καμία συζήτηση για παρέμβαση στις ισπανικές τράπεζες» και δηλώνει ότι θα παρουσιάσει το σχέδιό του για τον κλάδο στις επόμενες δύο εβδομάδες. «Σε λιγότερο από 10 με 15 μέρες θα έχουμε την έκθεση από τους ανεξάρτητους ελεγκτές. Από εκεί, η ισπανική κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίησή τους».


Σήμερα η Μαδρίτη προχωρά σε δημοπρασία ομολόγων με στόχο την άντληση 1,6 δισ. ευρώ. Όλοι συμφωνούν ότι πρόκειται για ένα ισχυρό κρας τεστ για την οικονομία της χώρας, την ώρα που πληθαίνουν οι φήμες ότι η Μαδρίτη ενδέχεται να αναζητήσει βοήθεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης για την ενίσχυση των τραπεζών της. Όπως όλα δείχνουν, το σχέδιο στήριξης της Ισπανίας που επεξεργάζονται στην Ευρώπη είναι με «light λιτότητα», δηλαδή χωρίς τους όρους που επιβλήθηκαν στις υπόλοιπες χώρες που διεσώθησαν.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σοφά λόγια μικρών μαθητών
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σοφά λόγια μικρών μαθητών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ