2018-10-15 10:46:50
Φωτογραφία για Το τρένο σοκολάτας είναι η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία της Ελβετίας
Η Ελβετία έχει παράδοση στις σοκολάτες και έτσι, δεν μας κάνει καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι έχει και ένα σοκολατένιο τρένο, που σε πηγαίνει στην πηγή τους.

Το τρένο της σοκολάτας που λέτε, ξεκινάει από την πόλη Μοντρέ, στις όχθες της λίμνης της Γενεύης και διασχίζει χωριά, βουνά και καταπράσινα τοπία, που κόβουν την ανάσα. Το πιο μαγικό βέβαια σε αυτό το ταξίδι δεν είναι το τοπίο, αλλά το ότι οι επιβάτες μπορούν να το θαυμάσουν απολαμβάνοντας παράλληλα μία τεράστια ποικιλία από σοκολατένιες λιχουδιές!

Σοκολατάκια, παστάκια σοκολάτας, κρουασάν με γέμιση σοκολάτα και ζεστά ροφήματα σοκολάτας, είναι μόνο μερικά από τα τέλεια γλυκίσματα που προσφέρονται στο τρένο, δικαιολογώντας απόλυτα το όνομα του. Και το γευστικό ταξίδι δεν σταματάει εκεί!

Πρώτη στάση το Γκρυγιέρ, όπου παράγεται το ομώνυμο ελβετικό τυρί, στο εργοστάσιο La Maison du Gruyère, έτσι για να αλλάξουν τη γεύση τους οι ταξιδιώτες και να δοκιμάσουν άλλο ένα από τα διάσημα τοπικά προϊόντα της Ελβετίας. Μετά το γεύμα όμως, είναι στιγμή για ακόμη περισσότερη σοκολάτα.


Επόμενη στάση, ένα εργοστάσιο σοκολάτας. Εκεί βέβαια οι επισκέπτες δεν πάνε με το τρένο σοκολάτας, αλλά με λεωφορεία που περιλαμβάνονται στο πακέτο του ταξιδιού. Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς παράγονται οι περίφημες ελβετικές σοκολάτες και για την ακρίβεια οι Cailler, το παλαιότερο brand της Ελβετίας και φυσικά, να δοκιμάσουν πολλές διαφορετικές γλυκές προτάσεις.

Η επιστροφή τέλος, γίνεται πάλι με το τρένο σοκολάτας, στο οποίο εννοείται ότι και πάλι προσφέρονται άφθονα σοκολατένια γλυκίσματα. Ονειρεμένο ταξίδι έτσι;

Μάρω Σενετάκη
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ