2018-10-15 12:25:53
Φωτογραφία για Ζητείται πρόεδρος με ημερομηνία λήξης για τον ΕΟΠΥΥ! Σε ποιους προτάθηκε να αναλάβουν
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ζητείται πρόεδρος με ημερομηνία λήξης για τον ΕΟΠΥΥ ενώ ήδη έχει γίνει πρόταση σε δύο στελέχη

Πρόεδρο με ημερομηνία λήξης φαίνεται ότι αναζητά η κυβέρνηση για τον ΕΟΠΥΥ, αφού κατά τη συνήθη τακτική, εάν αλλάξει η κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές, θα αλλάξει ξανά ο Πρόεδρος, παρότι η θητεία είναι πενταετής Γι αυτό και ασκούνται έντονες πιέσεις σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε πρόσωπα της αγοράς Υγείας που βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση, ώστε να καλυφθεί άμεσα η θέση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, επιδιώκει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την επιλογή νέου Προέδρου μετά την αναγκαστική παραίτηση του Σωτήρη Μπερσίμη. Διαβάστε ΕΔΩ το παρασκήνιο στο ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Αποκλειστικό: Παραίτηση βόμβα στον ΕΟΠΥΥ! Αποχωρεί ο Πρόεδρος»


Μάλιστα ο Παύλος Πολάκης όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναμένεται να προκηρύξει άμεσα τον Διεθνή διαγωνισμό για την ανεύρεση νέου προσώπου (πιθανώς και εντός της εβδομάδος), καθώς κάτι τέτοιο προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο θα χρειασθούν τουλάχιστον 1,5 – 2 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αφού ο υποψήφιος θα πρέπει να περάσει και από την έγκριση της Βουλής. Κάτι που άλλωστε είχε γίνει και το 2015 με τον παραιτηθέντα Σωτήρη Μπερσίμη.

Ο παραιτηθείς Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Βέβαια και σε αυτήν την περίπτωση ο διαγωνισμός είναι πάντα «φωτογραφικός»αφού η κυβέρνηση είναι αυτή που προτείνει πρόσωπο και φυσικά κάνει την τελική επιλογή ανάμεσα στους υποψηφίους.

Σε ποιους προτάθηκε

Μέχρι όμως να ξεκινήσουν οι τυπικές διαδικασίες, η κυβέρνηση έχει βγει στην αναζήτηση στελεχών που θα αναλάβουν τα ινία του ΕΟΠΥΥ.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr επισημαίνουν ότι ήδη έχει προταθεί σε δύο στελέχη που κινούνται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και είναι πανεπιστημιακοί. Προς ώρας απάντηση στον Παύλο Πολάκη δεν έχουν δώσει παρότι τους ασκούνται έντονες πιέσεις να αναλάβουν.

Από την άλλη εάν δεν δεχθεί ένας από τους δύο πανεπιστημιακούς, θα αναζητηθεί άλλο πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, ώστε να προσδώσει την ανάλογη βαρύτητα στον Οργανισμό.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να δοθεί το χρίσμα και σε πολιτικό πρόσωπο σε περίπτωση που δεν βρεθεί ο κατάλληλος διάδοχος. Άλλωστε ήδη εδώ και καιρό η διαχείριση του ΕΟΠΥΥ γίνεται από το υπουργείο Υγείας μετά την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από τον Πρόεδρο του Οργανισμού που έγινε πέρυσι τέτοια εποχή. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας»

Πάντως μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δέχεται αρνήσεις, επιμένουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Ποιος θα ήταν άλλωστε πρόθυμος να πιάσει την καυτή πατάτα του ΕΟΠΥΥ και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Γι αυτό ήδη η «βεντάλια» των πιέσεων έχει ανοίξει και καλού κακού αναζητούνται και πρόσωπα από άλλους χώρους, με γνώσεις οικονομικών αλλά και διοίκησης επιχειρήσεων.

Αξιοσημείωτο είναι πως εκτός από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην αναζήτηση βρίσκεται εδώ και καιρό και το Μέγαρο Μαξίμου, αφού αναμενόταν η αποχώρηση Μπερσίμη.

Πάντως πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος του Οργανισμού επιδιώκει να φύγει άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ τους επόμενους μήνες και να παραμείνει όσο το δυνατόν λιγότερο, δεδομένου ότι ο Παύλος Πολάκης του ζήτησε να παραμείνει μέχρι να αντικατασταθεί.

Άλλωστε τους τελευταίους μήνες είχε μπει στον «πάγο» από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξαιτίας των διαφορετικών απόψεων και προσεγγίσεων που είχαν οι δύο πλευρές.

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας της χώρας και διαχειρίζεται κοντά στα 5,5 δις ευρώ.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ