2012-06-07 18:32:26
Φωτογραφία για Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ Η ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ
«Η βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε βάρος της κ.Λιάνας Κανέλλη και της κ.Ρένας Δούρου προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η Πολιτεία δεν έχει ανοχή σε φαινόμενα που παραβιάζουν τους κανόνες μιας δημοκρατικής πολιτείας και θίγουν το συλλογικό αξιακό μας υπόβαθρο» προσθέτει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά την είσοδο των δημοσιογράφων στο γραφεία του, με αφορμή την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, σχολίασε με έμμεσο δηκτικό τρόπο το επεισόδιο λέγοντας: «Εσείς οι γυναίκες να προσέχετε...».

Πρέπει να απομονώσουμε κάθε φασιστικό στοιχείο, είπε ο Αντώνης Σαμαράς

«Η βία και η πρόκληση είναι φαινόμενα βαθιάς παρακμής» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, από τη Βέροια, σχολιάζοντας το περιστατικό βίας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, κατά την οποία ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ξυλοκόπησε τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και έριξε νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.


«Τα καταδικάζουμε. Πρέπει να τα απομονώσουμε. Και κυρίως δεν πρέπει να τα αφήσουμε να διαιρούν τον ελληνικό λαό, σε μια στιγμή που η πατρίδα μάς έχει όλους ανάγκη να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτή τη βαθιά κρίση που περνάμε» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για την «ευθύνη όλων μας να απομονώσουμε και να καταδικάσουμε κάθε φασιστικό αλλά και γενικότερα κάθε αντιδημοκρατικό στοιχείο» έκανε λόγο και η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ανέφερε πως οι δηλώσεις καταδίκης και αποτροπιασμού είναι αυτονόητες αντιδράσεις αλλά δεν αρκούν. Πρόσθεσε, επίσης, πως η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου, «προδίδει και αποκρουστική ανανδρία».

Πρέπει να προστατέψουμε τους θεσμούς, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Την ανάγκη να προστατέψουμε τους θεσμούς, την κοινωνική συνοχή και την εθνική μας ενότητα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τις ομοσπονδίες διδασκόντων στα τριτοβάθμια ιδρύματα, αναφερόμενος στην επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε την επίθεση που δέχθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης από ομάδα στελεχών της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι «όσοι είναι έτοιμοι να καταγγείλουν το μέλλον, να ακυρώσουν την προοπτική, για να επανέλθει η χώρα πλησίστια στο παρελθόν, έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη».

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τους εκπαιδευτικούς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η συζήτηση αφορούσε, εκτός των άλλων και στο μέλλον της ελληνικής ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, αλλά και στο μείζον θέμα που απασχολεί τη χώρα. «Εγκαινιάσαμε έναν διάλογο για τα θέματα των Ανωτάτων Ιδρυμάτων και των Ερευνητικών Κέντρων» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε, επίσης, λόγο για «εθνικό αδιέξοδο» και μίλησε για την «ανάγκη για μια εθνική στρατηγική, που θα συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας».

«Το οικονομικό πρόβλημα έχει μετατραπεί σε κοινωνικό, το κοινωνικό πρόβλημα έχει μετατραπεί σε πολιτικό και το πολιτικό πρόβλημα τείνει να μετατραπεί σε θεσμικό πρόβλημα, σε πρόβλημα δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Η κοινωνία οφείλει να απομονώσει την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, λέει ο Φ.Κουβέλης

«Το φίδι δεν εκκολάπτεται, το φίδι έχει πια βγει από το αβγό» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, καταδικάζοντας απερίφραστα την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου και τονίζοντας ότι η ίδια η κοινωνία οφείλει να απομονώσει αυτή την ιδεολογία, η οποία μετατρέπεται σε εγκληματική πράξη.

«Οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να σηκώσουν ένα τείχος απέναντι σε αυτούς που προσβάλουν τη Δημοκρατία και την κοινοβουλευτική λειτουργία αυτού του τόπου» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Έθεσε, παράλληλα, θέμα κατά πόσον η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και των εκπροσώπων της βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της παραδοχής και της ανοχής του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας του τόπου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ