2018-10-15 16:31:01
Φωτογραφία για Άσκηση «Βελισσάριος-2018»: Όταν η νύχτα γίνεται μέρα από τα πυρά (ΒΙΝΤΕΟ)
H νυκτερινή άσκηση πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις ώρες πριν από την τελική φάση της μεγάλης διακλαδικής ασκήσεως «Παρμενίων 2018».

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Εντυπωσιακό είναι το υλικό με τη μορφή ολιγόλεπτης διάρκειας βίντεο από τη νυκτερινή άσκηση του Δ΄ Σώματος Στρατού και πιο συγκεκριμένα της ΧVΙ Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού (ΧVΙ Μ/Κ ΜΠ), με την επωνυμία ΤΑΜΣ «Βελισσάριος-2018».

Η προαναφερθείσα νυκτερινή άσκηση πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις ώρες πριν από την τελική φάση της μεγάλης διακλαδικής ασκήσεως «Παρμενίων 2018», χθες τα ξημερώματα, στη διάρκεια της οποίας δοκιμάστηκαν με επιτυχία στη διάρκεια νυκτερινού αγώνα όλα τα οπλικά συστήματα του Στρατού Ξηράς, σε συνδυασμό πάντα με πυρά μαχητικών αεροσκαφών F-16C/D της Πολεμικής Αεροπορίας, που επιχειρούσαν με τη χρησιμοποίηση του συστήματος LANTIRN, με τα δύο ατρακτίδια ναυτιλίας (Navigation Pod) και σκοπεύσεως (Targeting Pod), που επιτρέπουν στο αεροσκάφος και στον πιλότο του να επιχειρεί στη διάρκεια της νύχτας σαν να είναι ημέρα.

Όπως σημείωναν στρατιωτικές πηγές, «Για πρώτη φορά όλα τα επεισόδια ήταν ορατά στους θεατές μέσω ειδικών προβολέων που είχαν στηθεί στο παρατηρητήριο. Επίσης για πρώτη φορά όλες οι γραμμές συντονισμού στο έδαφος ήταν φωτισμένες με αποτέλεσμα να γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις των τμημάτων υπό το σκότος.»

Απολαύστε το βίντεο:

(ΠΗΓΗ: newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ