2018-10-15 18:12:14
Φωτογραφία για Σκυταλοδρομία επισκέψεων στην Ουάσινγκτον - Επέστρεψε ο Καμμένος, φεύγει ο Α/ΓΕΕΘΑ
Για να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Δεν πρόλαβε να πατήσει στο ελληνικό έδαφος ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, μετά την εβδομαδιαίας διάρκειας παραμονή του στις ΗΠΑ, όπου είχε σειρά συναντήσεων και επισκέψεων, και τον δρόμο για τις ΗΠΑ παίρνει σήμερα το βράδυ ένας άλλος υψηλόβαθμος παράγοντας του ΥΠΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.

Ο Ναύαρχος από τις βραδινές ώρες της 14 Οκτωβρίου μέχρι και τις 17 του μηνός, θα μεταβεί στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Ουάσινγκτον, προκειμένου να συμμετάσχει στο φετινό διεθνές συνέδριο των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και Ενόπλων Δυνάμεων από όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση των βίαιων εξτρεμιστικών οργανώσεων με την επωνυμία “2018 Chiefs of DefenceConference toCounter-Violent Extremist Organizations”, μετά από επίσημη πρόσκληση του Αμερικανού ομολόγου του Προέδρου του Μικτού Επιτελείου των Αμερικανικών ΕΔ, όπως είναι ο αντίστοιχος τίτλος, Στρατηγού του Σώματος των Πεζοναυτών Joseph F. Dunford, USMC.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προαναφερθέν διεθνές συνέδριο συμμετέχουν Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ από 75 κράτη από όλες τις ηπείρους, διοικητές των Στρατηγικών Διοικήσεων ΗΠΑ, καθώς και αξιωματούχοι ΝΑΤΟ και ΕΕ. Επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το συνέδριο αυτό, λόγω ακριβώς της παρουσίας όλων αυτών των προσωπικοτήτων, καθίσταται αυτομάτως ένας σημαντικός χώρος επαφών και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των αρχηγών, πέραν βεβαίως του καθαρώς συνεδριακού του αντικειμένου, που είναι έτσι και αλλιώς και σημαντικό και επίκαιρο.

(newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ