2012-06-07 18:52:18
Φωτογραφία για Νισάφι πια με την Κατσέλη! Βρέστε και  κάτι άλλο επί τέλους…
Γράφει ο Νικηφόρος Αλεξιάδης

Ούτε ο Αντώνης Σαμαράς δεν κατάφερε να γλυτώσει από τον πειρασμό της παραπληροφόρησης. Και στον όρο αυτό περιλαμβάνουμε και τις μισές αλήθειες, που φαίνεται πως δελεάζουν ιδιαίτερα τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Μήνες τώρα, η «σοφή σκέψη» του Πάρη Κουκουλόπουλου χαρακτήρισε προσβολή της νοημοσύνης μας την αντίθεση της Λούκας Κατσέλη με τη....... διάλυση της εργασιακής τάξης και την επιμονή της στην καταστροφική πορεία όπου μας έχει δρομολογήσει το Μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση. Αποτέλεσμα και των δύο «όχι» της Κατσέλη ήταν να διαγραφεί δυο φορές από το κατ’ εξοχήν υπεύθυνο για τη σημερινή κατάντια της χώρας κόμμα.

Κατηγόρησε, λοιπόν, ο Κουκουλόπουλος, στέλεχος του (σάπιου, κατά τον αρχηγό του) ΠΑΣΟΚ, την Κατσέλη πως ήταν το μυαλό που γέννησε τη φράση του «λεφτά υπάρχουν» φυτεύοντάς την στο μυαλό του πάλαι ποτέ πρωθυπουργού του «άλλαξέ τα όλα». Της αποδίδει επίσης και ευθύνες για το μνημόνιο και τα μέτρα που ακολούθησαν την αναγγελία της προσφυγής στον μηχανισμό διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, η οποία αποφασίστηκε ομόφωνα από το τότε υπουργικό συμβούλιο. Σχεδόν ταυτόχρονα, βγήκε να υποστυλώσει την «κουκουλοπούλειον» σοφία  και ο εκ των επιφανών κηπουρών του Γιώργου Παπανδρέου, ο Γιάννης Ραγκούσης.


Αυτό λοιπόν το ρεφρέν θυμήθηκε και την Τετάρτη το βράδυ ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και χωρίς να το πολυσκεφτεί, ούτε λίγο ούτε πολύ,  «υπενθύμισε» στον Νίκο Χατζηνικολάου πως η Κατσέλη «έφτιαξε» το μνημόνιο! Στην ίδια γραμμή με τον Κουκουλόπουλο, δηλαδή, ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και οι Ηρακλειδείς του εκσυγχρονισμού (Μπίστης, Ψαριανός, Μαλέλης κ.ά.) που παρεπιδημούν στην νεοφανή ΔΗΜΑΡ και τα στελέχη του ΚΚΕ (όπως ο Γιώργος Μαυρίκος και η ίδια η Αλέκα) κινούνται στα όρια της μισής αλήθειας για να κατακεραυνώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά κύριο λόγο, ο οποίος, κατ αυτούς, έχει αγκαλιάσει τη Λούκα και ακολουθεί την αντιμνημονιακή της σοφία.

Μισής αλήθειας, επιμένω, διότι όλοι, «άπαξ άπαντες» αρχαιοπρεπώς, «ξεχνούν» σημαντικά γεγονότα που αφορούν όχι μόνο τη φράση του «λεφτά υπάρχουν», αλλά και το μνημόνιο του 2010.

Ως προς το πρώτο, το έχουμε ήδη πει από τη σελίδα αυτή: Λεφτά, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στις τσέπες των φοροφυγάδων, των εισφοροφυγάδων, των «ημετέρων»,  των γκόλντεν μπόϊς και των τρωκτικών των δημοσίων πόρων (μεγαλοεργολάβων, μεγαλοεκδοτών, μεγαλοκαρχαριών κλπ). Φτάνει να υπάρξει πολιτική βούληση να αναζητηθούν εκεί και από αυτούς. Αλλά πού ανδρικά εξαρτήματα στους κυβερνώντες για τη δουλειά αυτή Αναφορικά με το μνημόνιο του 2010, πρώτα απ’ όλα, κανένας δεν πρέπει να ξεχνά πως η Κατσέλη δεν είχε την ευθύνη της Εθνικής Οικονομίας, την οποία ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου ανέθεσε στον έτερον επιφανή κηπουρό του τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ως καθ’ ύλην αρμόδιος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε αναλάβει τον προσανατολισμό του μνημονίου και την από κοινού συγγραφή του με τον επιφανή συνταγματολόγο και σήμερα Πρόεδρο του σάπιου (κατά την ίδια του την άποψη) ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, συνεπικουρούμενοι και οι δύο τότε υπουργοί από τον Χάρη Παμπούκη,  τη «φαιάν ουσία» του περιεχομένου (όσο κι αν ήταν αυτό…) του απαστράπτοντος κρανίου του Πρωθυπουργού.

Κάτι όμως λέει οι συντονισμένες επιθέσεις που υφίσταται η Λούκα Κατσέλη από τον Αντώνη Σαμαρά, τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με μισές αλήθειες και  με άξονα τα δύο αυτά «επιχειρήματα». Και μιλάμε για «πυρ ομαδόν»…

Ούτε μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση πως όλοι ανεξαιρέτως συνδέουν άμεσα τις επιθέσεις του αυτές με την επιλογή της Προέδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ να εκφραστεί υπέρ των συγκλίσεων της προοδευτικής και δημοκρατικής αριστεράς, εν όψει της προβλεπόμενης από πολλούς προοπτικής ανάθεσης εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Γιατί, κοινός «εχθρός» όλων αυτών είναι όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δυναμική νικητή που έχει καταγραφεί επανειλημμένα σε δημοσκοπήσεις, αλλά και η ίδια η Λούκα Κατσέλη, δεδομένης της πείρας και των γνώσεών της σε θέματα οικονομίας και διαπραγματεύσεων.

Τόχει ξεκαθαρίσει, άλλωστε και η ίδια: Το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι η ανατροπή του πυρήνα του μνημονίου και όχι επί μέρους σημείων του.

Και μιλάμε για το πολύ ξεβράκωμα σε τέτοια περίπτωση όσοι φοβούνται όσοι επέλεξαν, όσοι επέβαλαν και όσοι υποστήριξαν ή κρυφοϋποστηρίζουν  μνημονιακές γραμμές «χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ» όπως είπε και ο Καβάφης. 
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ