2012-06-07 19:00:19
Φωτογραφία για Το Ford Evos Concept στην αποκλειστική έκθεση Ιστορικού Αυτοκινήτου ‘Concorso D’Eleganza’
Η Ford παρουσίασε το πρωτότυπο Evos στην αποκλειστική έκθεση ιστορικού αυτοκινήτου ‘Concorso D’Eleganza’, στη Λίμνη Κόμο (Ιταλία).

Το πρωτότυπο Ford Evos είναι υποψήφιο για το βραβείο σχεδίασης ‘Design Award for Concept Cars & Prototypes’. Ο νικητής αναδεικνύεται μέσα από ψηφοφορία των επισκεπτών της έκθεσης.

«Θεωρείται προνόμιο να είσαι προσκεκλημένος σε ένα γεγονός όπου τα πιο όμορφα αυτοκίνητα του παρελθόντος συνυπάρχουν με τα πιο εντυπωσιακά οράματα του μέλλοντος» δήλωσε ο Martin Smith, executive director, Design, Ford Ευρώπης.

«Το Evos παραπέμπει στην εμφάνιση και τις δυνατότητες των μελλοντικών μέσων μεταφοράς, αν και αρκετά από τα νέα μοντέλα μας δανείζονται στοιχεία από το DNA του» πρόσθεσε.

Το Concorso D’Eleganza πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1929 και ξαναζωντάνεψε το 1995 μετά από απουσία σχεδόν πενήντα ετών. Το βραβείο ‘Design Award for Concept Cars & Prototypes’ προτάθηκε από τους διοργανωτές το 2002 σαν ‘ένα κρίκος ανάμεσα στο ένδοξο παρελθόν και το μέλλον του αυτοκινήτου’.


Το Evos είναι ένα εντυπωσιακό τετράθυρο fastback με φουτουριστική σχεδίαση θυρών ‘αλά gullwing’. Λανσάρισε το νέο, παγκόσμιο σχεδιαστικό DNA της Ford με σκοπό να διαμορφώσει για τις παγκόσμιες ομάδες σχεδίασης της εταιρίας ένα κοινό πλαίσιο που θα τους οδηγήσει στη δημιουργία νέων προϊόντων και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2011.

Το Evos είναι το δεύτερο πρωτότυπο μοντέλο Ford που συμμετέχει σ’ αυτήν κορυφαία διοργάνωση της Villa d’Este. Πρώτο ήταν το iosis X concept το 2007, προάγγελος του Kuga SUV.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ