2018-10-16 08:05:57
Φωτογραφία για Τον Ιανουάριο κρίνεται η παραμονή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη διεθνή οργάνωση
Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Μην ξεχνιόμαστε... Από το 2017 έχει ληφθεί η απόφαση αποπομπής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τους κόλπους του διεθνούς οργανισμού. Η νέα διοίκηση προσπαθεί να ανατρέψει την απόφαση αυτή υλοποιώντας όσα έπρεπε να γίνουν αλλά δεν είναι στο "χέρι" της η παραμονή. Άλλοι αποφασίζουν! Και αυτοί οι ...άλλοι διαμήνυσαν χθες ότι δίνουν ένα χρονικό μικρό περιθώριο μέχρι την Πρωτοχρονιά για να βάλουν σε εφαρμογή την αποπομπή από τον διεθνή οργανισμό εκτός κι αν Ο Γιάννης Μπασκόζος δήλωσε πάντως χθες ότι για τη σωτηρία του ελληνικού παραρτήματος πρέπει να υλοποιηθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Και ότι η σωτηρία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν αποκλειστική ευθύνη του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Β. Οικονομόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση ενημερώνοντας για όσα λαμβάνουν χώρα:


«Σήμερα (Πέμπτη) και ώρα 14:17 έλαβα επιστολή από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) κ. Francesco Rocca, στην οποία μου ανακοινώνει ότι η ενεργοποίηση της ήδη ειλημμένης απόφασης από τον Σεπτέμβριο 2017, στην 36η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Γενεύη, μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιανουαρίου 2019.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι στην περίπτωση που μέχρι τότε έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα της Δ.Ο.Ε.Σ., θα ανασταλεί κάθε περαιτέρω διαδικασία εις βάρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οριστικά και αμετάκλητα.

Από τώρα με ενημερώνει ότι η Επιτροπή Συμμόρφωσης & Διαμεσολάβησης θα παρακολουθεί την πορεία ολοκλήρωσης του "οδικού" χάρτη, ώστε όταν ολοκληρώσουμε την υλοποίηση των υπολοιπόμενων προαπαιτούμενων αυτομάτως ανακαλείται η απόφαση της αναστολής, καθώς ήδη ο Πρόεδρος Rocca έχει εξουσιοδοτηθεί από τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. προς τούτο».
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ