2018-10-16 22:57:24
Φωτογραφία για Drone που φτιάχνει γκράφιτι ύψωσε η Disney!
Ένα ιπτάμενο όχημα, κοινώς drone, που φτιάχνει γκράφιτι, ψεκάζοντας χρώματα εν ώρα πτήσης δοκιμάζει η εταιρεία Disney.

Η εταιρεία, γνωστή για τα θεματικά πάρκα της, ανέθεσε στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτει, σε συνεργασία με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης, να δημιουργήσουν το drone αυτό που ψεκάζοντας χρώματα εν πτήσει πάνω σε τοίχους και άλλες επιφάνειες, θα φτιάχνει γκράφιτι.

Προς το παρόν, το drone με την ονομασία PaintCopter δεν δημιουργεί πολύ καλλιτεχνικά σχέδια, αλλά οι ερευνητές ελπίζουν ότι στην πορεία θα το τελειοποιήσουν, ώστε να ζωγραφίζει με ταχύτητα και ακρίβεια. Το PainCopter χρησιμοποιεί κάμερες για να βλέπει τι κάνει και να ψεκάζει στα σημεία που πρέπει. Μπορεί μάλιστα να δουλεύει για αρκετή ώρα, καθώς ανεφοδιάζεται με χρώματα μέσω ενός σωλήνα που το συνδέει με το έδαφος.

Η αρχική ιδέα της Disney, σύμφωνα με το BBC, ήταν να αντικαταστήσει τις ανάγκες για τεράστιες και πανάκριβες σκαλωσιές, όταν χρειάζεται να βαφτούν μεγάλες και ψηλές επιφάνειες. Δεν φαίνεται -ακόμη τουλάχιστον- να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το PaintCopter στα θεματικά πάρκα της.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: tanea.gr
_
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ