2018-10-17 08:49:04
Φωτογραφία για Specs του Snapdragon 855: Το νέο οχταπύρηνο SoC!
Όλοι γνωρίζουμε ότι η Qualcomm εργάζεται πάνω στον διάδοχο του Snapdragon 845, ο οποίος θα τοποθετηθεί σε smartphones του 2019. Ένα νέο leak αναφέρεται στα specs του επερχόμενου SoC, που θα ονομάζεται Snapdragon 855 ή Snapdragon 8150.

Σύμφωνα με το γερμανικό website WinFuture, ο Snapdragon 855 θα διαθέτει οχταπύρηνο design με τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης πυρήνες και τέσσερις ακόμη οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται για απαιτητικές διεργασίες. Οι πρώτοι θα είναι χρονισμένοι στα 1.7GHz, ενώ οι δεύτεροι στα 2.6GHz. Υπενθυμίζουμε, ότι ο προκάτοχός του, διέθετε πυρήνες όπου οι μεν χαμηλής κατανάλωσης ήταν χρονισμένοι στο 1.77GHz, οι δε που προορίζονταν για απαιτητικές διεργασίες έτρεχαν στα 2.8GHz. Αυτό δείχνει ότι οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στην αρχιτεκτονική, δεν χρειάζεται τόσο υψηλούς χρονισμούς.

Οι πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης αποκαλούνται Silver cores ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις Gold cores. Φυσικά, ο Snapdragon 855 θα διαθέτει neural processing unit, που θα επιτελεί διεργασίες AI. Φυσικά, θα πρόκειται για το πρώτο SOC της εταιρείας το οποίο θα βασίζεται στα 7nm.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ