2018-10-17 12:19:03
Φωτογραφία για Γαλλία: «Γκρίνιες» από τον δεύτερο ανασχηματισμό Μακρόν μέσα σε ένα μήνα
Ο Εμανουέλ Μακρόν έδωσε το νευραλγικό υπουργείο Εσωτερικών στον Κριστόφ Καστανέ, πρώην εκπρόσωπο Τύπου την ώρα που πρωτοκλασάτα στελέχη απ΄όλο το πολιτικό φάσμα της Γαλλίας έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν κάνει για το συγκεκριμένο υπουργείο

Τον δεύτερο ανασχηματισμό μέσα σ΄ένα μήνα ανακοίνωσε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν δίνοντας το νευραλγικό υπουργείο Εσωτερικών στον Κριστόφ Καστανέ, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του 40χρονου προέδρου.

Ο έμπιστος του Μακρόν μπαινοβγαίνει στη κυβέρνηση των Παρισίων την ώρα που πρωτοκλασάτα στελέχη απ΄όλο το πολιτικό φάσμα της Γαλλίας έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν κάνει για το συγκεκριμένο υπουργείο.

Ο γενειοφόρος υπουργός από τη νότια Γαλλίας, προερχόμενος από τους Σοσιαλιστές, είχε αναλάβει την ηγεσία του κόμματος «Republique en Marche» όταν αποχώρησε από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου. Τώρα αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί δριμύτατα για αναλγησία στο θέμα των φυσικών καταστροφών που έπληξαν πρόσφατα τη χώρα και κυρίως στο σκάνδαλο «Μπεναλά».Οι εικόνες που έδειχναν τον Aλεξάντρ Μπεναλά, συνεργάτη του Μακρόν, να χτυπάει διαδηλωτή κατά τη διάρκεια της Πρωτομαγιάς όξυναν τα πνεύματα μεταξύ Κολόμπ και Μακρόν.


«H νέα κυβερνητική ομάδα θα λειτουργήσει ως συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής και της μεταρρυθμιστικής ατζέντας για τους επόμενους μήνες»,ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Εκτός από το υπουργείο Εσωτερικών χαρτοφυλάκια δόθηκαν στους εξής:

- Το υπουργείο Εδαφικής Συνοχής των Περιφερειών, αναλαμβάνει η Ζακλίν Γκορό προερχόμενη από το κεντρώο κόμμα «Modem» του Φρανσουά Μπαιρού. Μέχρι πρότινος ήταν υφυπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών.

- Το υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε ο Φρανκ Ριστέρ, πρώην στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

- Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη γερουσία Ντιντιέ Γκιγιόμ αναλαμβάνει το υπουργείο Γεωργίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ