2018-10-17 15:24:36
Φωτογραφία για Παραίτηση-βόμβα στην Κυβέρνηση...
Κρίση στην κυβέρνηση –

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπέβαλε την παραίτησή του μετά την κόντρα με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο – Εξέφρασε δυσαρέσκεια για την μη κάλυψή του από το Μαξίμου

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών ,κ. Νίκος Κοτζιάς, στον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία είναι η μη κάλυψή του από τον πρωθυπουργό στην αντιπαράθεσή του από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο ,στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο. 

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι «όποιος δυσφορεί να κατέβει από το τρένο της κυβέρνησης». «Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές ,καθαρό, και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του, που είναι η ολοκλήρωση της θητείας. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στη διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο».


Σχολιάζοντας τη δυσφορία του κ. Κοτζιά, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος σημείωνε πως ο κ. Κοτζιάς δεν έχει λόγο να είναι δυσαρεστημένος, καθώς η κυβέρνηση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό των Σκοπίων ακολουθεί πολιτική με την οποία είναι σύμφωνος.

«Αν ο Κοτζιάς διαφωνούσε, θα το έλεγε στον πρωθυπουργό», πρόσθεσε. «Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί, δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί, γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει λόγος δυσφορίας. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και πρόσθεσε: αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές.

Κληθείς δε να σχολιάσει τη δέσμευση που φέρεται να ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τους υπουργούς στη χθεσινή συνεδρίαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «ο πρωθυπουργός δεν παρακαλάει κανέναν» και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει φοβηθεί ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις, «τις προκαλεί ο ίδιος όταν θεωρεί ότι είναι καλό για την χώρα».

Newsbomb

http://www.tvnea.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ