2018-10-17 20:09:32
Φωτογραφία για ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΜΜΕ: ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ
Το γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει η είδηση της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από το Υπουργείο Εξωτερικών και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η παραίτηση του κ. Κοτζιά είναι πρώτο θέμα στα Μέσα της πΓΔΜ, τα οποία κάνουν λόγο ακόμα και για πρόωρες εκλογές στη χώρα μας που ενδεχομένως θα «τορπιλίσουν» τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού ο ίδιος «πρωτοστάτησε» στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας.

Παράλληλα, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με την παραίτηση του ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά και την ανάληψη του Υπουργείου από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είναι πρώτο θέμα και στα κυπριακά ΜΜΕ. Τα απογευματινά δελτία ειδήσεων και οι ηλεκτρονικές σελίδες εφημερίδων και σταθμών δίνουν επί του παρόντος ειδησεογραφική κάλυψη, χωρίς σχόλια και με ανάρτηση βίντεο από την δήλωση του Πρωθυπουργού.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς παραιτήθηκε και η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναλαμβάνει ο ίδιος το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται στα απογευματινά ωριαία δελτία ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας, ενώ σχετική αναφορά γίνεται και στις ηλεκτρονικές σελίδες αυστριακών εφημερίδων.


Σύμφωνα με την Αυστριακή Ραδιοφωνία, χθες ο κ. Κοτζιάς είχε έντονη αντιπαράθεση με τον «δεξιο-λαϊκιστή» Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο εξαιτίας της Συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια για εξάλειψη της διαφοράς ως προς το όνομα «Μακεδονία», που διαρκεί εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και η είδηση που μεταδίδει το απόγευμα από την Αθήνα το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) και η οποία αναπαράγεται στις ηλεκτρονικές σελίδες μερικών αυστριακών εφημερίδων, όπως της εφημερίδας Der Standard, το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφία του πρώην πλέον Υπουργού Εξωτερικών.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ