2018-10-17 20:23:10
Φωτογραφία για Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο 0 και πάμε για πιο κάτω μου φαίνεται - κείμενο αστυνομικού της ΔΙΑΣ
Δημοσιεύουμε ανάρτηση αστυνομικού, που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙΑΣ: Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο 0 κ πάμε για πιο κάτω μου φαίνεται. Αστυνομικοί εναντίον αστυνομικών κ δεν αναφέρομαι

στο επιχειρησιακό κομμάτι! Έχουμε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωποι σε συγκεντρώσεις απλοί αστυνομικοί με την ιδιότητα του διαδηλωτή με τους άνδρες της μονάδας αποκατάστασης τάξης. Αναφέρομαι στην αντίληψη που πάει να περάσει τώρα τελευταία μεταξύ των στελεχών του Σώματος.

Τι πάει να πει "Ματατζης" ή "τροχαίος" ή "ασφαλίτης"? Αστυνομικοί είναι ΟΛΟΙ τους, συνάδελφοι μας! Κάνουμε δημόσιες σχέσεις με φίλους ή συγγενείς κ το παίζουμε εμείς καλοί κ οι άλλοι κακοί "εγώ δεν γράφω, ο τροχονόμος" , " εγώ δεν βαράω, ο ΜΑΤατζης", κλπ. Το επάγγελμα του αστυνομικού είτε μας αρέσει , είτε όχι έρχεται αντιμέτωπο με την οποιαδήποτε παρανομία (από το διοικητικό πρόστιμο έως το κακούργημα) άρα με την πλειοψηφία των Ελλήνων!


Λοιδορήθηκαν οι συνάδελφοι της ΥΑΤ από τους άλλους αστυνομικούς για την στάση που κράτησαν στις συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό, μα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς? Μπορούσαν να παρακούσουν εντολές? Υπάρχει "ξυλόμετρο"? Τώρα ήρθε η ώρα που ο ΜΑΤατζης μας σιχτιρίζει!!! Μα ο σκοπός του τμήματος φταίει που του επιτίθενται? Ο σκοπός φταίει που είναι "δεμένα" τα χέρια του, όταν συμβαίνουν τέτοιες επιθέσεις?

Πρέπει να μας προβληματίζει έντονα (να μας τσουρουφλίζει θα έλεγα) ότι -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές πάντα- δεχόταν επίθεση το πιο Κεντρικό ΑΤ της Ελλάδας κ ο πρώτος σταθμός που έφτασε στο σημείο ήταν μετά από 17 λεπτά η ομάδα ΔΙΑΣ!!! 17 ολόκληρα λεπτά οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ μας δέχονταν επίθεση σε ώρα αιχμής, στο μέρος με τις περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις! Δηλαδή αν ζητήσει το Β 9-1 συνδρομή στη Μαύρη Ώρα (περιοχή στον Ασπρόπυργο) μετά από πόσες μέρες θα πάει ο πρώτος σταθμός?

Πρέπει να διορθωθούν πολλά πράματα στον επιχειρησιακό τομέα, καλές οι επιθεωρήσεις, καλες οι κατά τόπους αστυνομικές επιχειρήσεις, χρειάζεται όμως μια σταθερότητα σε δυνάμεις - δράσεις κ αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου απέναντι στις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Ένα πράμα μας μένει στην οικονομική - υπηρεσιακή λαίλαπα της τελευταίας δεκαετίας κ αυτό δεν είναι άλλο από την συναδελφική αλληλεγγύη, ας μην το χάσουμε κ αυτό! 

Υγ. Είμαι περήφανος που αποτελώ μέρος της ομάδας ΔΙΑΣ , τύποις κ της Αμέσου Δράσεως , Υπηρεσιών που θεωρούν ακόμα ότι η ενίσχυση των συναδέλφων είναι πάνω από όλους κ από όλα!

του Νίκου Μπαλούρδου
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ