2018-10-17 22:36:24
Φωτογραφία για Αθώοι Ρέστης και δέκα ακόμη κατηγορούμενοι για τα δάνεια της τράπεζας FBB σε ναυτιλιακές
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε ότι η χορήγηση δανείων συνολικού ύψους 61 εκατ. ευρώ από την τράπεζαν ήταν διασφαλισμένη

Διασφαλισμένη ήταν η χορήγηση δανείων ύψους περίπου 61 εκ. δολαρίων από την τράπεζα FBB συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη σε ναυτιλιακές εταιρείες, έκρινε με απόφασή του Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας και αθώωσε από τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία τον εφοπλιστή και ακόμη 10 πρόσωπα που δικάζονταν για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Τα δάνεια είχαν χορηγηθεί σε ναυτιλιακές εταιρείες την περίοδο 2009-2011 και σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, χορηγήθηκαν με εμπράγματες εξασφαλίσεις ενώ η χορήγησή τους δεν επηρέασε την κεφαλαιακή επάρκεια της FBB, με συνέπεια η τράπεζα να χρειαστεί να προσφύγει σε χρηματοδότηση από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος.

Νωρίτερα την αθώωση των κατηγορουμένων είχε ζητήσει με πρότασή του προς το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας Δ. Γκύζης.

Να σημειωθεί πως εκτός του Β. Ρέστη κατηγορούμενοι για τη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν ακόμη οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών που έλαβαν τα δάνεια και τα τραπεζικά στελέχη που ενεπλάκησαν στην έγκριση και χορήγησή τους.

Βασιλική Κόκκαλη
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ