2012-06-07 20:22:09
Φωτογραφία για Στα διεθνή ΜΜΕ η επίθεση Κασιδιάρη
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της επίθεσης Κασιδιάρη κατά Κανέλλης και Δούρου, η οποία αναμεταδίδεται από πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης. Το BBC αναφέρει ότι... οι εκλογές της 6ης Μαΐου αύξησαν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, επιτρέποντάς της να εξασφαλίσει 21 έδρες στη Βουλή.

Όπως τονίζει, η αντι-μεταναστευτική πολιτική του κόμματος έχει προκαλέσε κατηγορίες για ρατσισμό και ηθική αυτουργία σε βίαιες επιθέσεις κατά παράνομων μεταναστών.

Όπως υπογραμμίζει, ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος αρνείται την ύπαρξη θαλάμων αερίων στο Άουσβιτς και αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα, ωστόσο απορρίπτει την περιγραφή του ως νεο-ναζί.

Το Reuters, από την πλευρά του, αναφέρει ότι η κατηγορία της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης έως 10 ετών, ποινή ωστόσο που μπορεί να μετατραπεί σε πρόστιμο.

Η γαλλική Le Monde και η ιταλική La Repubblica χαρακτηρίζουν τον Ηλία Κασιδιάρη "νεοναζί ακτιβιστή", ενώ τονίζουν ότι το βίαιο περιστατικό προκάλεσε αίσθηση στην Ελλάδα, τη στιγμή που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή για δεύτερη φορά με ποσοστό 4%.


Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτή η πρώην ημιπαράνομη οργάνωση κατάφερε να εκμεταλλευτεί την οργή μέρους που ελληνικού πληθυσμού για τα μέτρα λιτότητας, διεισδύοντας στις φτωχές περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Η εφημερίδα The Guardian, τέλος, σχολιάζει στην ιστοσελίδα της ότι το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των πολιτικών κομμάτων, καθώς στην Ελλάδα μπορεί να είναι συνηθισμένες οι φωνές και οι διαπληκτισμοί στις τηλεοπτικές συζητήσεις, ωστόσο είναι πρωτοφανές φαινόμενο οι γροθιές και η σωματική βία.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ