2018-10-18 20:58:56
Φωτογραφία για Κασόγκι: Νεκρός σε «ύποπτο» τροχαίο ένας από τους 15 φερόμενους εκτελεστές του δημοσιογράφου!
Ο Μεσάλ Σαάντ Αλμποστάνι, ένας από τους υπόπτους της στυγνής δολοφονίας, σιώπησε με ιδιαίτερα «βολικό» τρόπο για την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας - Με σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο ο γιατρός που τεμάχισε ζωντανό τον Τζαμάλ Κασόγκι ακούγοντας μουσική - Δείτε φωτογραφίες του «Δρ. Θανάτου»

Ο Μεσάλ Σαάντ Μ. Αλμποστάνι, ένας από τους 15 Σαουδάραβες που βρίσκονταν στο προξενείο της χώρας τους στην Κωνσταντινούπολη, τη μέρα που φέρεται να δολοφονήθηκε στυγνά στο ίδιο κτίριο ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, σκοτώθηκε σε «ύποπτο» τροχαίο, όπως μετέδωσε πριν λίγη ώρα η εφημερίδα Yeni Safak.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο «αιφνίδιος» θάνατος του υπόπτου της δολοφονίας που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου, παραείναι... «βολικός» για την βασιλική οικογένεια του Ριάντ για να θεωρηθεί τυχαίος.

Ο Αλμποστάνι, που είχε τον βαθμό του Υποσμηναγού στην Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας, έφτασε στην Τουρκία τη μέρα της δολοφονίας του Κασόγκι, στις 1.45 τα ξημερώματα τοπική ώρα.


Έκανε check in στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Hotel και έφυγε από τη χώρα στις 21.46 το βράδυ της ίδιας μέρας, με ιδιωτικό τζετ που ανήκει στην εταιρεία Sky Prime Aviation.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, δημοσιογράφος που αρθρογραφούσε για την Washingtοn Post και σφοδρός επικριτής της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου, μετά από την επίσκεψή του στο προξενείο της χώρας καταγωγής του στην Κωνσταντινούπολη, από την οποία πιστεύεται ότι δεν βγήκε ποτέ ζωντανός.

Την ίδια μέρα, 15 Σαουδάραβες, μεταξύ των οποίων πολλοί αξιωματούχοι και μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, έφτασαν στην Κωνσταντινοπολη με δύο αεροπλάνα και επισκέφθηκαν το προξενείο ενώ ο Κασόγκι βρισκόταν ακόμη μέσα.

Στη συνέχεια, όλα τα εμπλεκόμενα άτομα έφυγαν από την Τουρκία μέσα σε διάστημα μερικών ωρών.

Με σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο ο «Δρ. Θάνατος» που τεμάχισε ζωντανό τον δημοσιογράφο

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα έχει δοθεί η φωτογραφία του Σαλάντ Μουχάμαντ αλ Τουμπάιγκι, του ατόμου που κατηγορείται ότι τεμάχισε το σώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου ενώ εκείνος ήταν ακόμα ζωντανός, μέσα στο προξενείο, και μάλιστα υπό τη συνοδεία μουσικής.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πρόκειται για έναν ειδήμονα στην επιστήμη της ιατροδικαστικής, ο οποίος είχε πάρει το πτυχίο του στην παθολογία από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης το 2004.

Ο Τουμπάιγκι, που σήμερα είναι επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου Ιατροδικαστικής της χώρας του, είχε αποκτήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τις γνώσεις του για τη διενέργεια νεκροψιών, τις οποίες έμελε να χρησιμοποιήσει πολλά χρόνια αργότερα για να εξαφανίσει τα ίχνη της δολοφονίας του δημοσιογράφου!

Στην επτάλεπτη καταγραφή από το Apple watch του θύματος, την οποία ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους οι τουρκικές αρχές και πιστεύεται ότι αποδεικνύει την ενοχή των 15 Σαουδαράβων, ο Τουμπάιγκι ακούγεται να δίνει οδηγίες για τον διαμελισμό του ζωντανού ακόμα Κασόγκι.

Μάλιστα, φέρεται να λέει στα μέλη της υπόλοιπης ομάδας των φερόμενων ως εκτελεστών να φορέσουν ακουστικά, ώστε να ακούνε μουσική κατά τη διάρκεια του τεμαχισμού. «Όταν κάνω αυτή τη δουλειά, ακούω πάντα μουσική», συμπληρώνει ο Σαουδάραβας αξιωματούχος στο ηχητικό ντοκουμέντο.

Νάνσυ Κουλούρα
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ