2018-10-20 22:30:36
Φωτογραφία για Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου
Η Ελληνική Αστυνομία, με επίσημες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, γιορτάζει σήμερα την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Το

πρωί, πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών και ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Την δοξολογία τέλεσε, εκπροσωπώντας τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρέστησαν η Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, η Υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Τζανέτος Φιλιππάκος.

Παραβρέθηκαν, επίσης, η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ευστάθιος Ανθόπουλος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του Κόμματος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλειος Λεβέντης, η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, οι πρώην Υπουργοί Βασίλειος Κικίλιας και Ιωάννης Πανούσης, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχιος Φυτράκης, η Γενική Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, καθώς και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Παρέστησαν ακόμα η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Παναγιώτης Παππάς, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γεώργιος Πιτσιλής, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Καφέτσης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Συμεών Ψιμούλης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, και Α’ Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ
. – ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχος Αθανάσιος Ντούνης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Π.Σ. Κωνσταντίνος Γιόβας, και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γεώργιος Πατούλης.

Από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου, οι Διευθυντές των Αυτοτελών Διευθύνσεων του Αρχηγείου, εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες από Διευθύνσεις Κλάδων και αυτοτελών Υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και λοιπό αστυνομικό προσωπικό, καθώς και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Αττικής, Ενώσεων Αποστράτων και των Ομίλων Φίλων Αστυνομίας.

Επίσης παρέστησαν οι επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος Φώτιος Νασιάκος, Γεώργιος Αγγελάκος, Βασίλειος Τσιατούρας, Ελευθέριος Οικονόμου, Δημήτριος Τσακνάκης και Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα «Ολυμπία» της Αίγλης Ζαππείου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την Τράπεζα αίματος του Σώματος. Οι μισές από τις φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν, θα διατεθούν σε παιδιά με μεσογειακή αναιμία.

Επίσης, χθες στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ