2018-10-21 11:12:01
Φωτογραφία για Θα χορηγηθεί στους Στρατιωτικούς η προβλεπόμενη νυχτερινή αποζημίωση;
Ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 2638/19-10-2018) για τη μη καταβολή νυχτερινής αποζημίωσηςγια το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εκτελούν υπηρεσία κατά τις νυχτερινές ώρες, η κυβέρνηση έχει ψηφίσει το Ν.4472/2017, που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει και τη χορήγηση νυκτερινής αποζημίωσης.

Ήδη έχουν παρέλθει τουλάχιστον δεκαπέντε μήνες μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου και η κυβέρνηση δεν δημοσιεύει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, όπως προβλέπει ο προαναφερόμενος νόμος, με αποτέλεσμα αυτός να μην ενεργοποιείται.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για το συγκεκριμένο θέμα κατέθεσε στις 26/06/2018 σχετική Ερώτηση με αριθμό 7082, προς τους αρμόδιους υπουργούς. Τότε η κυβέρνηση απάντησε γενικόλογα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει χορηγήσει τη νυχτερινή αποζημίωση.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί πότε η κυβέρνηση θα χορηγήσει στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων την αποζημίωση για τη νυχτερινή υπηρεσία, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος;».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απαντήσεις 2 Υπουργείων για αποζημίωση στελεχών ΕΔ σχετικά με νυχτερινά Κυριακές και Αργίες (ΕΓΓΡΑΦΑ)
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ