2018-10-21 15:42:25
Φωτογραφία για Στις κάλπες οι γιατροί της χώρας
Σε εκλογικό... αναβρασμό βρίσκονται οι γιατροί όλης της χώρας, που θα ψηφίσουν την Κυριακή και τη Δευτέρα 21 - 22 Οκτωβρίου, για να αναδείξουν νέους εκπροσώπους στους συλλόγους τους.

Η προεκλογική περίοδος είχε σε αρκετούς ιατρικούς συλλόγους ένταση, για την οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων και την αναζήτηση συμμαχιών.

Onmed.gr

Σε καθέναν τους μεγάλους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, οι παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο του ιατρικού κόσμου είναι πάνω από τέσσερις.

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) θα ψηφίσουν ανάμεσα 8 ψηφοδέλτια για να αναδείξουν διοικητικό και πειθαρχικό συμβούλιο καθώς και εκπροσώπους στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Οι κάλπες για τους γιατρούς της Αθήνας θα στηθούν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

«Σε αυτές τις εκλογές επιβάλλεται η συμμετοχή όλων των γιατρών, ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα για όσα συμβαίνουν ερήμην μας», δήλωσε στο onmed ο σημερινός πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης
. Όπως τόνισε ο ίδιος, «τα θέματα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κόσμος είναι πολλά και σημαντικά: Πρωτοβάθμια φροντίδα χωρίς σχέδιο και προοπτική, δημόσια νοσοκομεία με γερασμένο και εξουθενωμένο ιατρικό προσωπικό, τεράστια ανεργία και μετανάστευση χιλιάδων νέων γιατρών, ιδιωτική υγεία στα χέρια των funds. Κι όλα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο και αιτία: ειναι η σημερινή εκτελεστική εξουσία που καθημερινά επιδεινώνει τα προβλήματα». 

Την ψήφο των γιατρών του Πειραιά διεκδικούν αυτή τη φορά 6 παρατάξεις και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος.

Στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης «κατεβαίνουν» 4 παρατάξεις ενώ για πρώτη φορά θα στηθούν και ηλεκτρονικές κάλπες ώστε οι γιατροί να ψηφίσουν από οπουδήποτε βρίσκονται μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Το σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί είναι το «Ζευς» έχει εξυπηρετήσει πάνω από 250 ηλεκτρονικές κάλπες και 35.000 ψηφοφόρους για τα ελληνικά πανεπιστήμια και άλλους φορείς.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές και τις δύο μέρες, από την ανατολή ως τη δύση του ήλιου.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ