2018-10-22 10:01:31
Φωτογραφία για Stephen Hawking:  Δεν υπάρχει Θεός, κανείς δεν καθοδηγεί τη μοίρα μας
«Δεν υπάρχει Θεός, κανένας δεν δημιούργησε το σύμπαν και κανείς δεν κατευθύνει τη μοίρα μας», γράφει ο Στίβεν Χόκινγκ στο τελευταίο βιβλίο του, μέσα από το οποίο δίνει τις δικές του απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα για το σύμπαν αλλά και τη ζωή μετά θάνατον.

Ο Βρετανός αστροφυσικός, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο, γράφει στο βιβλίο του «Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα» ότι χρησιμοποιεί τη λέξη «Θεός» με απρόσωπη έννοια, όπως και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, για τους νόμους της φύσης.

Όπως τονίζει, το να γνωρίζει κανείς το μυαλό του Θεού, είναι να γνωρίζει τους νόμους της φύσης.

Στο βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, επισημαίνει ότι «η πρόβλεψή μου είναι πως θα γνωρίσουμε το μυαλό του Θεού μέχρι τα τέλη αυτού του αιώνα».

EPA/NEIL HALL

Κατά τον Χόκινγκ, το σύμπαν είναι το «τελευταίο δωρεάν γεύμα». Όπως σημειώνει στο βιβλίο, «εάν το σύμπαν βγάζει άθροισμα μηδέν, τότε δεν χρειάζεται κάποιος Θεός για να το δημιουργήσει».

Απαντώντας στο ερώτημα εάν πιστεύει, αναφέρει πως «είμαστε ελεύθεροι να πιστέψουμε ό,τι θέλουμε και θεωρώ ότι η απλούστερη εξήγηση είναι ότι δεν υπάρχει Θεός. Κανείς δεν δημιούργησε το σύμπαν και κανείς δεν καθοδηγεί τη μοίρα μας».

Όπως προσθέτει, «αυτό με οδηγεί σε βαθιά συνειδητοποίηση - πιθανόν δεν υπάρχει ουρανός και ζωή μετά θάνατον».

naftemporiki.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ