2018-10-22 20:23:51
Φωτογραφία για ΕΛ.ΑΣ.: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα για τη σύλληψη μουσικού στη Θεσσαλονίκη
''Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα αναφέρονται σε αναρτήσεις ιστοσελίδων σχετικά με σύλληψη και υποβολή μήνυσης σε βάρος μουσικού για επαιτεία. Διευκρινίζεται ότι πραγματοποιήθηκε μόνο προσαγωγή σε τοπικό Αστυνομικό Τμήμα'' τονίζει σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το περιστατικό αφορά δημοσιεύματα σχετικά με σύλληψη γυναίκας μουσικού στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση προς το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Πολιτισμού βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το dailythess.gr, το βράδυ της Κυριακής συνελήφθη μία μουσικός του δρόμου στην πλατεία Αριστοτέλους, κατηγορούμενη για επαιτεία ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και μήνυση εναντίον της, προκαλώντας αντιδράσεις από μουσικούς, καθώς και του Σωματείου Μουσικών Βορείου Ελλάδας. 

Μάλιστα, το Σωματείο διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους, απέναντι από το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου. Τη σύλληψη της μουσικού σχολίασε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και ο μουσικός, Δημήτρης Ζερβουδάκης, χαρακτηρίζοντας την «απαράδεκτη» και καλώντας για νομοθετική παρέμβαση «για να καταργηθεί η Μεταξική διάταξη».


«Στην καρδιά της πόλης στην Αριστοτέλους! Στην ουσία "διώκεται" ο πολιτισμός. Η αστυνομία "υπερθεματίζει" στην αναλγησία. ΝΤΡΟΠΗ. Δεν δέχτηκαν καν να μιλήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας! Τέτοιοι χειρισμοί δεν ευνοούν τον διάλογο με ένα νόμιμο ιστορικό σωματείο της πόλης, για ένα τόσο σοβαρό και φλέγον ζήτημα για τους μουσικούς της πόλης και όχι μόνον. Ζήτημα που αφορά ακόμη και την επιβίωση κάποιων ανθρώπων. Την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης πια για το θέμα της επαιτείας στη βουλή. Ο ΣΜΒΕ θα σταθεί στο πλευρό της συλληφθείσας μουσικού» δήλωσε ο Δ. Ζερβουδάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΜΒΕ, από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει κατατεθεί υπόμνημα στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με σκοπό την απαλοιφή της διάταξης που χαρακτηρίζει ως «επαίτες» τους μουσικούς του δρόμου. Όπως τόνισαν σε ανακοίνωσή τους, « άποψη του συλλόγου μας είναι ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΟΥ. Σε μια εποχή παρατεινόμενης κρίσης, πολλοί νέοι αλλά και παλαιότεροι μουσικοί, ασκώντας την τέχνη τους με αξιοπρέπεια, βιοπορίζονται εν μέρει από την ανταπόδοση του κοινού στις υπηρεσίες τους. Το βάρβαρο αστικό τοπίο εξανθρωπίζεται με την παρουσία αυτών των ανθρώπων. Όποιος πραγματικά διαθέτει την κοινωνική ευαισθησία αλλά και το πολιτικό σθένος, θα πρέπει να σκύψει με σεβασμό στο θέμα κι όχι να αναζητά διοικητικές λύσεις καταστολής. Φυσικά στις περιπτώσεις όπου διαταράσσεται η κοινή ησυχία η παραβιάζονται οι διατάξεις περί ηχορύπανσης, ισχύει αυτό που λέει ο νόμος και ισχύει για όλους τους πολίτες».

Ακόμη, στην ίδια ανακοίνωση, οι μουσικοί Βορείου Ελλάδας υπογράμμιζαν πως «Δεν αποδεχόμαστε επίσης την κατηγορία περί κατάληψης δημόσιου χώρου (1 τ.μ.) αλλά ούτε και την ψευδεπίγραφη αιτία της ....μη απόδοσης πνευματικών δικαιωμάτων από τους μουσικούς αυτούς!!! Το έχουμε ξαναπεί σαν σύλλογος ότι δεν μπορεί να μπει ταμειακή μηχανή στα κάλαντα!».
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ