2018-10-23 10:21:36
Φωτογραφία για Ποιες περιοχές της Ελλάδος είναι χωρίς οικογενειακό γιατρό! Όλες οι ελλείψεις
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ολόκληρες περιοχές χωρίς έναν οικογενειακό γιατρό παρά τις παροτρύνσεις του υπουργείου Υγείας να εγγραφούν οι πολίτες

Ψάχνουν ψάχνουν αλλά ακόμη να βρουν οικογενειακό γιατρό χιλιάδες συμπολίτες μας που άκουσαν το υπουργείο Υγείας ότι η εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό είναι υποχρεωτική και έσπευσαν να εντοπίσουν ένα διαθέσιμο.

Βέβαια όσοι δεν έχουν την τύχη να ζουν στην Αθήνα αλλά στην περιφέρεια, αντιμετωπίζουνε σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση τους καθώς αδυνατούν να βρουν οικογενειακό γιατρό από το καλοκαίρι και υποχρεώνονται από τον περασμένο Αύγουστο να πληρώνουν από την τσέπη τους τις ιατρικές επισκέψεις.

Παρ αυτά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζει να διαλαλεί ότι η εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό είναι υποχρεωτική, χωρίς φυσικά να έχει εξασφαλίσει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για τους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.


Μάλιστα περιγράφει ως επίτευγμα τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τη στιγμή όμως που όλοι οι πολίτες είναι σε απόγνωση. Διαβάστε ΕΔΩ για την υποχρεωτική εγγραφή που έχει διαφημίσει το υπουργείο Υγείας: «Υποχρεωτικά όλοι με οικογενειακό γιατρό από τον Ιούνιο! Ποιοι εξαιρούνται»

Και όλα αυτά την ώρα που δεν υπάρχουν γιατροί ούτε συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά ούτε και στις ΤΟΜΥ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, οι περιοχές που στερούνται οικογενειακών γιατρών είναι:

Αρκαδίας, Βορείου Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλλονιάς, Κοζάνης, Λέσβου, Πιερίας, Πρέβεζας Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σάμου, Φλώρινας και Χίου.

Αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπάρχουν στις περιοχές αυτές ούτε Γενικοί Γιατροί και Παθολόγοι για τους ενήλικες αλλά ούτε και παιδίατροι για τα παιδιά
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ