2018-10-23 20:45:18
Φωτογραφία για Στα κάγκελα η «σιδηρά κυρία» του Ιβάν!
Τεχνικά προβλήματα «απειλούν» την αυριανή πρεμιέρα της στο τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open

Ενα 24ωρο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα του Open η Ελλη Στάη περπατάει νευρικά στο γραφείο της, στην Παιανία, όπου στεγάζεται το νέο κανάλι... Η άνκοργουμαν, που ανέλαβε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού του Ιβάν Σαββίδη, έχει αύριο πρεμιέρα, ωστόσο σοβαρά τεχνικά προβλήματα κάλυψης των εκπομπών, αλλά και του νευραλγικού δελτίου, απειλούν να «σημαδέψουν» αυτή την επίσημη πρώτη.

Πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν πως ηλεκτρολόγοι και ηχολήπτες εργάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες, στήνοντας τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα μεταδόσεων ήχου και εικόνας, τις κονσόλες, τις τιτλέζες και τις μονταζιέρες στα κοντρόλ της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.

Ομως οι εργασίες δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο Τετάρτη, ημέρα επίσημης έναρξης του νέου καναλιού, προκαλώντας έντονο αναβρασμό και άγχος στους ιθύνοντες, κυρίως όμως στους παρουσιαστές. Ειδικά στη «σιδηρά κυρία» της ενημέρωσης, που επιθυμεί να σαρώσει με το «καλησπέρα σας», αλλά φοβάται ότι θα της βάλουν εμπόδια τα τεχνικά θέματα που έχουν προκύψει.


Υστερα από πολύωρες συσκέψεις, τα πιο έμπειρα κεφάλια της διοίκησης αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν εξ ολοκλήρου και επί 24ωρης βάσης εξωτερικές μονάδες μεταδόσεων. Πρόκειται για τα λεγόμενα Van, εξοπλισμένα με σύγχρονες τεχνολογίες, που δουλεύουν με ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά μια πιθανή πτώση της τάσης μεταφράζεται σε «μαύρο» στην οθόνη. Το μικρό κοντρόλ είναι στημένο στην «καρδιά» του φορτηγού μαζί με τις γεννήτριες και τους αναμεταδότες σήματος, όπου με το ζόρι χωρούν ο σκηνοθέτης, ο αρχισυντάκτης και ένας ηχολήπτης. Αρα η ομάδα ειδήσεων θα είναι χωρισμένη. Η μισή θα βρίσκεται εκτός στούντιο και η άλλη μισή στο πλατό, με ενδιάμεσο τον floor manager πάνω στον οποίο πέφτει το βάρος να ακολουθήσει, με χειρουργικό τρόπο, τη σκαλέτα.

Ωστόσο οι ζωντανές συνδέσεις με ρεπόρτερ και καλεσμένους μέσω Van είναι συνήθως από προβληματικές έως και αδύνατες, ενώ περιορισμένος είναι και ο αριθμός των βίντεο προς προβολή που μπορούν να «φορτωθούν» στα μηχανήματα.

Εν όψει όλων αυτών των προβλημάτων, λοιπόν, οι παρουσιαστές του καναλιού, με πρώτη και καλύτερη την Ελλη Στάη, καλούνται τις επόμενες ημέρες να τα βγάλουν πέρα συνδράμοντας με την εμπειρία και την εξυπνάδα τους. Καλούνται ακόμη και να σώσουν την κατάσταση, αν αυτό χρειαστεί.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ