2018-10-29 08:37:18
Φωτογραφία για TA SMARTPHONES ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ...
Κάθε χρόνο το αγαπημένο σου κινητό τηλέφωνο γίνεται όλο και καλύτερο όσον αφορά τα specs που αυξάνουν τις επιδόσεις του επεξεργαστή, την ασφάλεια των δεδομένων σου και την ποιότητα των φωτογραφιών. Αλλά αυτό που παραμένει ίδιο είναι η αντοχή στις γρατζουνιές, που δεν φαίνεται να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο.

Τα περισσότερα τηλέφωνα, διαθέτουν το Gorilla Glass, ένα γυαλί που έχει κατασκευαστεί από την Corning, ειδικά κατασκευασμένο για να προστατέψει το smartphone σου από πτώσεις και άλλες κακουχίες της καθημερινής χρήσης. Αλλά συσκευές με αυτό το γυαλί, και πάλι παρουσιάζουν γρατζουνιές, αν τις τοποθετήσεις στην ίδια τσέπη που έχεις τα κλειδιά και τα νομίσματα. Ακόμη όμως και αν δεν τα τοποθετήσεις, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται οι πρώτες αμυχές στο smartphone. Και σύμφωνα με το theverge, το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο με τα σύγχρονα flagship smartphones (iPhone X, Pixel 2), όπως δείχνουν και παράπονα χρηστών τα οποία αρχίζουν να παρουσιάζουν αμυχές με το παραμικρό.


Τελικά, κάτι τέτοιο το φανταζόμαστε ή οι νεότερες εκδόσεις του Gorilla Glass είναι πιο επιρρεπείς σε γρατζουνιές σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις; Αν και δύσκολα μπορούμε να απαντήσουμε σε έναν τέτοιο ερώτημα, η αλήθεια είναι ότι ακόμη και οι ίδιοι αριθμοί της Corning δεν δείχνουν κάποια ουσιαστική βελτίωση.

Ο λόγος έχει να κάνει και με την ζήτηση της αγοράς αλλά και με τις ποιότητες του γυαλιού. Από τη στιγμή που το γυαλί δεν μπορεί να παρουσιάζει τόσο μεγάλη αντοχή ούτε όσον αφορά τις πτώσεις ούτε όσον αφορά τις γρατζουνιές, η Corning και οι άλλοι κατασκευαστές, καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των δυο. (drop resistant και scratch resistant). Για την Corning, προτεραιότητά της είναι το drop resistance.

Η απόφαση της Corning να εστιάσει στο πιο σκληρό, crack-resistant γυαλί, χρονολογείται από τις απαρχές της ιστορίας του γυαλιού Gorilla Glass. Ο Steve Jobs είχε ζητήσει από τον CEO της Corning να δημιουργήσει ένα γυαλί που θα προστάτευε το iPhone από γρατζουνιές και πτώσεις. Πριν την οθόνη αφής του iPhone, τα smartphones χρησιμοποιούσαν πλαστικό πάνω από την οθόνη, που ήταν κατάλληλο για γραφίδα, αλλά όχι για αλληλεπιδράσεις με την αφή. Η Corning είχε μόλις έξι μήνες για να το διαθέσει και έτσι το πρώτο Gorilla Glass ήρθε στη ζωή.

Όπως και το αρχικό γυαλί που έκανε το ντεμπούτο του, έτσι και τα μετέπειτα προϊόντα της Corning, καθορίζονται από τις απαιτήσεις των κατασκευαστών. Καθώς η Samsung, Apple, Huawei και Google ζητούν όλο και πιο λεπτό και ελαφρύ γυαλί, η Corning θα πρέπει να κάνει το λεπτό γυαλί πιο ισχυρό για να διατηρήσει την αντοχή του απέναντι στις πτώσεις.  Στο πλαίσιο αυτό και ο John Bayne της Corning είχε αναφέρει: Καθώς εκείνο που απασχολεί περισσότερο τους κατασκευαστές είναι οι σπασμένες συσκευές, έχουμε δώσει έμφαση στην αντοχή στις πτώσεις, με τις πρόσφατες γενιές του Gorilla Glass.

Τα smartphones που χρησιμοποιούν το Gorilla Glass 5, η γενιά του γυαλιού που συναντάμε σε Samsung Galaxy συσκευές, στο LG G7 ThinQ και στο OnePlus 6 για παράδειγμα, επωφελούνται από την μεγαλύτερη αντοχή του γυαλιού στη ζημιά από πτώσεις σε σύγκριση με τους προκατόχους. Με την Corning να ισχυρίζεται ότι το τελευταίο και πιο πρόσφατο, το Gorilla Glass 6, που θα κάνει την εμφάνισή του σε συσκευές αυτό το Φθινόπωρο, μπορεί να επιβιώσει από 15 πτώσεις από ύψος ενός μέτρου.

Για να επιτύχουν αυτήν την αντοχή, οι άνθρωποι της Corning, έπρεπε να μεταμορφώσουν το γυαλί, που συνήθως είναι εύθραυστο. Η εσωτερική πίεση που εισάγουν στο γυαλί, αποτέλεσμα χημικής επεξεργασίας, εξοπλίζει το γυαλί με τα απαραίτητα εφόδια ώστε να επιβιώσει από πτώσεις που θα υποστεί το smartphone, μόλις το γυαλί τοποθετηθεί πάνω του. Με την πάροδο του χρόνου και με τους κατασκευαστές να απαιτούν όλο και πιο λεπτά γυαλιά προκειμένου να τα τοποθετήσουν στα λεπτά smartphones που δημιουργούν, η Corning πρέπει να εισάγει όσο γίνεται περισσότερη συμπίεση για να διατηρηθεί η ανθεκτικότητα. Λειτουργεί καλά στη θεωρία, προσφέρει πολλές γενιές γυαλιού πολύ πιο drop resistant, αλλά αυτή η εσωτερική πίεση κάνει το γυαλί να παρουσιάζει γρατζουνιές πιο εύκολα.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ