2018-10-29 09:42:14
Φωτογραφία για Συνήθη προβλήματα στο σπίτι που μπορούν να λυθούν με απλά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας!
Σίγουρα σε όλους σας έχει τύχει να δημιουργηθεί κάποιο μικρό πρόβλημα στο σπίτι σας -ένας λεκές, μια ρωγμή κλπ- και πρέπει να το φτιάξετε εκείνη την ώρα, αλλά δεν έχετε τα υλικά.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά για να βρείτε τα κατάλληλα «εργαλεία» επιδιόρθωσης, καθώς ένα μεγάλο μέρος αυτών βρίσκονται στην κουζίνα σας.

Δέκα απροσδόκητες χρήσεις προϊόντων της κουζίνας σας που θα λύσουν μικρά προβλήματα στο υπόλοιπο σπίτι

Το απορρυπαντικό πιάτων είναι ο καλύτερος λιποδιαλύτης. Χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε λεκέδες από τα ρούχα σας.Κάποιοι χρησιμοποιούν ψαλίδι, κάποιοι άλλοι μαχαίρι ή ειδικό εργαλείο. Για να ανοίξετε κάποιο δέμα που είναι τυλιγμένο σε σκληρό χαρτόνι, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τιρμπουσόν!Φτιάξτε κεραλοιφή από μελισσοκέρι και ελαιόλαδο και χρησιμοποιήστε την για να δώσετε λάμψη και να απομακρύνετε τις γρατσουνιές από τα ξύλινα έπιπλα και αντικείμενα, όπως για παράδειγμα κάποιο τραπέζι.Μια που αναφέραμε τις γρατσουνιές στα ξύλινα έπιπλα, γνωρίζατε ότι μπορείτε να τρίψετε βρεγμένο αλεσμένο καφέ ή ένα κλειστό καρύδι πάνω στη γρατσουνιά και να την εξαφανίσετε;Τα ξύλινα έπιπλα συχνά λεκιάζονται από νερό
. Αν έχει δημιουργηθεί κάποιος λευκός λεκές από νερό στο τραπέζι σας, να πώς θα τον εξαφανίσετε: τρίψτε λίγη μαγιονέζα, αφήστε την να μείνει κατά τη διάρκεια της νύχτας και καθαρίστε την περιοχή την επόμενη μέρα.Αν στα αγαπημένα σας πουλόβερ έχουν δημιουργηθεί σβώλοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πράσινη πλευρά του σφουγγαριού πιάτων για να τα τρίψετε και να τους απομακρύνετε.Βράχηκε το smartphone σας; Βάλτε ρύζι σε μια σακούλα ή ένα τάπερ, βάλτε μέσα το κινητό σας τηλέφωνο και αφήστε το για 2 μέρες. Το ρύζι θα απορροφήσει όλη την υγρασία και το κινητό σας θα αναστηθεί.Αν το τραπέζι σας «κουνάει» και δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί (όπως και άλλα έπιπλα) χρησιμοποιήστε φελλούς από μπουκάλια κρασιών, κόψτε τους στη μέση αν χρειάζεται και σταθεροποιήστε το.Μάλλον ήδη το γνωρίζετε, αλλά δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε εκτός λίστας: χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για να αρωματίσετε και να καθαρίσετε σχεδόν τα πάντα.Όπως και η μαγειρική σόδα, έτσι και το ξύδι είναι ένα από τα πιο δυνατά και φυσικά καθαριστικά. Να και κάτι, όμως, που ίσως δεν το γνωρίζετε: αναμίξετε το με νερό και καθαρίστε με αυτό τα τζάμια σας!

Πηγή: spirossoulis.com
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ