2018-10-30 18:27:16
Φωτογραφία για Έξι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις από τον … καναπέ σου!
Όταν ακούς άσκηση και καναπές, σίγουρα μπερδεύεσαι, καθώς αυτές οι έννοιες είναι ασύμβατες μεταξύ τους. Είναι έτσι, όμως;

Μπορούμε αλήθεια να κάνουμε ασκήσεις από τον … καναπέ μας;

Μπορεί να προσπαθείς να ασκείσαι τακτικά, αλλά παραδέξου το! Υπάρχουν μέρες που υποχρεώσεις και διάθεση δεν βοηθούν να βγεις έξω για τρέξιμο ή να πας στο γυμναστήριο. Αυτές τις στιγμές μπορούμε αντί να επιλέξουμε καναπέ, τηλεόραση και junk food να εξασκηθούμε με κάποιες απλές και βασικές ασκήσεις, που μπορούν να μας κρατήσουν σε φόρμα.

Ακόμα και αν παρακολουθούμε το αγαπημένο μας πρόγραμμα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα διαλείμματα των διαφημίσεων. Σίγουρα, το όφελος δεν θα είναι το ίδιο με το γυμναστήριο, αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερα από την πλήρη απραξία.

Κάμψεις

Αν ο καναπές είναι αρκετά σκληρός και δεν βουλιάζει, ένα σετ με κλασικές κάμψεις και τα πόδια ευθεία ή λυγισμένα, είναι μια χαρά. Για αυξημένη δυσκολία, μπορούμε να καθίσουμε μπρούμυτα στον καναπέ, ώστε ο κορμός μας να βρίσκεται παράλληλα με το πάτωμα. Ακουμπάμε τα χέρια στο πάτωμα και κάνουμε 12 επαναλήψεις.


Τρικέφαλοι

Τοποθετούμε τα χέρια μας στην άκρη του καναπέ, ώστε να σχηματίζουν ορθή γωνία και πατάμε σταθερά στο πάτωμα. Χαμηλώνουμε αργά το σώμα μας, χωρίς να ακουμπήσουμε στο πάτωμα και επιστρέφουμε αργά στην αρχική θέση. Κάνουμε 10-12 επαναλήψεις.

Κοιλιακοί

Τα κλασικά ροκανίσματα μπορούν να γίνουν στον καναπέ, αρκεί να είναι σκληρός, χρησιμοποιώντας και ένα μικρό μαξιλάρι για στήριξη στη μέση. Αν ο καναπές δεν βοηθά, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα στρώμα γυμναστικής στο πάτωμα.

Ψαλίδια

Καθόμαστε στον καναπέ με την πλάτη ευθεία και τεντώνουμε τα πόδια μας προς τα εμπρός. Σηκώνουμε το αριστερό και το επιστρέφουμε αργά στην αρχική του θέση. Επαναλαμβάνουμε με το δεξί και συνεχίζουμε εναλλάξ με 40 επαναλήψεις.

Καθίσματα

Σηκωνόμαστε όρθιοι με την πλάτη ίσια και παράλληλα στον καναπέ ή μια καρέκλα. Κάνουμε ένα βαθύ κάθισμα, ώστε να καθίσουμε σχεδόν στον καναπέ, αλλά χωρίς να τον ακουμπήσουμε. Λυγίζουμε τα πόδια, αλλά διατηρούμε την πλάτη ίσια. Επιστρέφουμε στην αρχική θέση και επαναλαμβάνουμε την άσκηση 10 έως 12 φορές.

Γάμπες

Σε όρθια θέση κοιτάμε μπροστά με την πλάτη σε ίσια θέση. Σηκωνόμαστε αργά στις μύτες των ποδιών, προσπαθώντας να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Επιστρέφουμε αργά στην αρχική θέση και επαναλαμβάνουμε 20 φορές. Αν νιώσουμε «τράβηγμα» στις γάμπες, σημαίνει ότι κάναμε την άσκηση σωστά.

Πηγή: valueforlife.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ