2018-11-03 22:03:21
Φωτογραφία για «Φοβήθηκα ότι θα μας πάρουν το περιπολικό», λέει ο αστυνομικός που χτύπησαν οι Ρομά
Τις στιγμές τρόμου που έζησε μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του, περιέγραψε στην κατάθεσή του ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Ρομά το βράδυ της Τετάρτης, στη

διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Κηφισού, στου Ρέντη.

«Τους φωνάξαμε, μην μας κυκλώνετε, αλλά αυτοί συνέχισαν να έρχονται προς το μέρος μας», κατέθεσε ο αστυνομικός, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Φοβήθηκα ότι θα μας πάρουν το περιπολικό αλλά πρόλαβα και έβαλα τα κλειδιά στην τσέπη του», ανέφερε επίσης.

Ο αστυνομικός, επανέλαβε στην κατάθεσή του ότι ο ασύρματος που είχε δεν λειτουργούσε. «Είδα τον ασύρματο που δεν λειτουργούσε γιατί έλεγε ότι δεν έχει σήμα. Ευτυχώς η τελευταία κλήση που είχα κάνει ήταν προς το κέντρο επιχειρήσεων για να τους ειδοποιήσω».

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια ελέγχου τριών Ρομά από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πλήρωμα περιπολικού πήγε να κάνει έλεγχο σε αυτοκίνητο που είχε δυνατή μουσική και στο οποίο βρίσκονταν δύο Ρομά οι οποίοι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μέλη του καταυλισμού αντέδρασαν και άρχισαν να πετούν πέτρες και μάρμαρα κατά των αστυνομικών, ενώ κάποιοι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό τους. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν επίσης στον αέρα και κάλεσαν ενισχύσεις. Το πλήρωμα του περιπολικού τραυματίστηκε στα χέρια και το κεφάλι, ενώ για την επίθεση έγιναν συνολικά έξι προσαγωγές.

iefimerida.gr 
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ