2018-11-05 10:34:30
Φωτογραφία για Εντυπωσίασε το 3ο Ξηρομερίτικο Σεργιάνι, απο την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ (ΟΠΣΥΞ), στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι | ΦΩΤΟ
            Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 4.11.2018, το 3ο Ξηρομερίτικο Σεργιάνι στην παράδοση, στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, απο την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ). 

    Ήταν μια ξεχωριστή μουσικοθεατρική εκδήλωση αφιερωμένη στην Ξηρομερίτισσα Γυναίκα. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την Ξηρομερίτισσα ηθοποιό Ιωάννα Παλαιοπάνου (απο τη Ρίγανη) και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στην παρουσία της Ομοσπονδίας και των συλλόγων της στο χώρο του πολιτισμού.       Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων Νώντας Λαμπρακάκης και τόνισε το σπουδαίο έργο που επιτελείται στην ομοσπονδία και στους Συλλόγους. 

       Στη συνέχεια σε κείμενο του Συγγραφέα -ερευνητή Χρήστου Τούμπουρου, με μοναδική ερμηνεία απο την Κατερίνα Κώστα, παρουσιάστηκε τον θεατρικό δρώμενο για "την Ξηρομερίτισσα Γυναίκα" που ήταν ένας φόρος τιμής στην γυναίκα του Ξηρομέρου, ένα σύμβολο μητρότητας, δύναμης και σθένους.


         Ακολούθησε το αφιέρωμα στην μουσική παράδοση υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας και τη συμμετοχή των χορευτικών: Ομοσπονδία Ξηρομεριτών ΟΠΣΥΞ- Ελληνικής Παράδοσης Ιλίου- Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου και Φυτειωτών Αθήνας «Το Λιγοβίτσι», με τις όμορφες φορεσιές τους, τα οποία «έκλεψαν» την παράσταση και καταχειροκροτήθηκαν.

     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοπρεσβύτερος του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Βασίλειος Πόππης, ο π. Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου Κώστας Γεωργούλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων Νώντας Λαμπρακάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου και πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Κλαδευτήρας, ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Γιάννης Ζορμπάς,  ο Παναγιώτης Κοντός Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας, ο Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Πάνος Χολής, ο συγγραφέας και πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομέρου Νίκος Μήτσης, ο εκδότης της εφημερίδας «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ» Χρυσόστομος Πατούλας, ο Φώτης Καρύδας δημοσιογράφος, ο Πέτρος Μπερερής Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε,  ο πρώην δ/ντης του γραφείου του υπ. Υποδομών Σταύρος Καραγκούνης, ο επικοινωνιολόγος Βασίλης Φεύγας, ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Χρυσοβίτσας Νίκος Ζορμπάς, από την Ένωση Αστακινών ο Γρηγόρης Νικήτας, ο εκπαιδευτικός Σπύρος Μήτσης, μέλη διαφόρων Συλλόγων και άλλοι....
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ