2018-11-05 18:37:37
Φωτογραφία για Πώς λειτουργεί το Face ID στο iPhone XS και στο iPhone X: υπάρχει κάποια διαφορά;
Όπως γνωρίζετε, τα iPhone XR, XS και XS Max έλαβαν Face ID δεύτερης γενιάς μια ενημερωμένη έκδοση του βιομετρικού συστήματος ελέγχου ταυτότητας, το οποίο θα έπρεπε να είναι ταχύτερο από το iPhone X. Υπάρχει όμως αξιοσημείωτη διαφορά στην καθημερινή χρήση;

Θεωρία

Το Face ID χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και τον πυρήνα Neural Engine ενσωματωμένο στον επεξεργαστή του iPhone για να αναλύσει και να αναγνωρίσει το πρόσωπο του χρήστη που δημιουργήθηκε από την κάμερα TrueDepth. Στη διαδικασία ξεκλειδώματος, το iPhone δημιουργεί έναν χάρτη του προσώπου χρησιμοποιώντας αισθητήρες, ο οποίος στη συνέχεια συγκρίνεται με το μαθηματικό μοντέλο του προσώπου του εγγεγραμμένου χρήστη. Αυτή η λειτουργία μπορεί να βελτιωθεί μόνο αυξάνοντας την απόδοση της επεξεργασίας εικόνας κατά το ξεκλείδωμα.

Μαζί με άλλες βελτιώσεις του επεξεργαστή, ο Neural Engine αναβαθμίστηκε από αρχιτεκτονική διπλού πυρήνα σε αρχιτεκτονική με 8 πυρήνες, η οποία του επιτρέπει να λειτουργεί με ταχύτητα 5 τρισεκατομμυρίων λειτουργιών ανά δευτερόλεπτο. Αυτός ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από τα 600 δισεκατομμύρια που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία στο περυσινό επεξεργαστή A11 Bionic.


Αλλά αυτή είναι όλη η θεωρία. Ο μόνος πραγματικός τρόπος για να μάθετε πόσο διαφορετική είναι η δεύτερη γενιά του Face ID από την πρώτη είναι να συγκρίνετε το iPhone X με το iPhone XS.

Πρακτική

Οι μπλόγκερ από το AppleInsider.com πραγματοποίησαν σύγκριση δύο γενεών ταυτότητας προσώπων και δημοσίευσαν ένα βίντεο στο κανάλι τους στο YouTube.

Για να προσδιοριστεί ο νικητής σε κάθε περίπτωση, το συλλαμβανόμενο κομμάτι της διαδικασίας ξεκλειδώματος αναθεωρήθηκε ανά καρέ για να δούμε ποιο από τα smartphones ήταν το πρώτο που πήγε στην αρχική οθόνη. Στο πρώτο στάδιο, έγιναν 15 ξεκλειδώματα από το Face ID. Το iPhone XS νίκησε το iPhone X 11 φορές και υπήρξε ισοπαλία 4 φορές. Η ναυαρχίδα του περασμένου έτους δεν μπόρεσε να κερδίσει σε κανένα γύρο.

Στη συνέχεια εκτελείται και πάλι η δοκιμή, αλλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε αυτή τη δοκιμή, το iPhone XS κέρδισε κάθε φορά.

Το αδύναμο σημείο για το iPhone X κατέληξε η ερεύνα να είναι διάφορες γωνίες κλίσης κατά την προσπάθεια ξεκλειδώματος. Ενώ ο σαρωτής του iPhone XS εργάστηκε κάθε φορά και από όλες τις γωνίες, το iPhone X έπρεπε να σηκωθεί ελαφρώς για να ξεκλειδώσει.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο σαρωτής Face ID της δεύτερης γενιάς που είναι εγκατεστημένος στο iPhone XS, XS Max και XR είναι ταχύτερος από την πρώτη γενιά που χρησιμοποιείται στο iPhone X, αλλά στις περισσότερες πραγματικές καταστάσεις αυτό δεν θα μπορεί να το διακρίνει καποιος.
argonaytis-iphone
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ