2012-03-13 13:21:06
Φωτογραφία για Κολλάει η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ
Όλα δείχνουν ότι ο στόχος για άμεση ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ τελικώς δεν θα επιτευχθεί Παρά το γεγονός ότι από το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, πρόσφατα, απήυθυναν τελεσίγραφο στη διοίκηση του Οργανισμού για τη γρήγορη επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου έως τις 20 Μαρτίου, το αργότερο, να είναι έτοιμες οι διαδικασίες προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού, οι πληροφορίες επιμένουν ότι κάτι τέτοιο δεν ανήκει σε καμία σφαίρα του εφικτού.

Γενικότερα, στο Ταμείο αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι για λόγους που δεν έχουν να κάνουν, αποκλειστικά, με τεχνικής φύσεως θέματα, αλλά πολλές φορές και με ζητήματα πολιτικής, πολλά από τα projects που ετοιμάζουν, «κολλάνε», πριν καλά – καλά ξεκινήσουν. Και το παράδειγμα του ΟΠΑΠ είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικό. Εξαίρεση στον κανόνα, κατά πάσα πιθανότητα, θα αποτελέσει η περίπτωση των εθνικών λαχείων.

Στη πραγματικότητα, όμως, όπως παραδέχονται ακόμα και όσοι έχουν άμεση ανάμειξη στο ζήτημα, «θα λειτουργήσει ακριβώς ως εξαίρεση, δηλαδή, θα επιβεβαιώσει τον κανόνα».


Ακόμα και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τελευταία, γίνεται συνείδηση πως παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την πλευρά της διοίκησης του Ταμείου, ο στόχος για τη συγκέντρωση 50 δις ευρώ από τη δεξαμενή των αποκρατικοποιήσεων, μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια, είναι από απίθανος έως ανέφικτος.

Πέραν των όποιων κωλυμάτων παρουσιάζονται σε άλλα επίπεδα, το κακό χρηματιστηριακό κλίμα είναι επίσης ένας ακόμα παράγοντας που δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου. Δεδομένο πάντως θα πρέπει να θεωρείται ότι στο Ταμείο θα το «πολεμήσουν» μέχρι τέλους, επιδιώκοντας να τα καταφέρουν, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που εμφανίζονται και ενίοτε πολλαπλασιάζονται.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ