2018-11-06 19:45:25
Φωτογραφία για Ψάρεμα με πουλιά; Η παράξενη ιαπωνική μέθοδος ψαρέματος που χρησιμοποιείται εδώ και 1.300 χρόνια!
Η αρχαία αυτή ιαπωνική μέθοδος ψαρέματος κατά την οποία χρησιμοποιούνται πουλιά για να ψαρέψουν ψάρια ονομάζεται ukai.

Αυτός ο περίεργος τρόπος ψαρέματος ακολουθείται εδώ και 1.300 χρόνια και έχει αρχίσει να προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες το τελευταίο διάστημα.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την ιαπωνική πόλη Gifu στην κεντρική Ιαπωνία για να παρακολουθήσουν το ukai. Στην ουσία διάφορα πουλιά του είδους των κορμοράνων πιάνονται από τους ψαράδες. Έπειτα οι ψαράδες τούς περνούν γύρω από το λαιμό μια κορδέλα και τους ρίχνουν στη θάλασσα. Οι κορμοράνοι είναι πτηνά γνωστά για την ικανότητά τους να καταδύουν στη θάλασσα και να πιάνουν ψάρια.

Αφού, λοιπόν, έχει τοποθετηθεί αυτή η κορδέλα στο λαιμό του κάθε κορμοράνου, έπειτα απελευθερώνεται για να βουτήξει στο νερό. Εάν το πτηνό πιάσει κάποιο ψάρι, ο ψαράς το τραβά πίσω στη βάρκα. Η κορδέλα που τοποθετείται γύρω από το λαιμό του κορμοράνου δένεται με συγκεκριμένο τρόπο και αρκετά σφιχτά για να εξασφαλιστεί ότι οι κορμοράνοι δεν θα καταπιούν τα μεγάλα ψάρια, που θα αποτελέσουν την ψαριά των ντόπιων ψαράδων.

Πρόκειται για έναν τόσο διαδεδομένο τρόπο ψαρέματος, που οι ντόπιοι ασκούν πιέσεις για να προστεθεί στον κατάλογο της UNESCO για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: perierga.gr
_
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ