2018-11-08 12:32:48
Φωτογραφία για ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθησαν 2 Έλληνες από τους Αλβανούς επειδή φορούσαν μπλούζες της ΕΛΔΥΚ - Η Αθήνα συστήνει «ηρεμία»
Στις Βουλιαράτες οι αλβανικές Αρχές εμποδίζουν με κάθε τρόπο την πρόσβαση στην κηδεία του 35χρονου Έλληνα ήρωα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα και προχώρησαν σε συλλήψεις Ελλήνων πολιτών με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους!

Η αντίδραση από τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη ήταν «επική». «Όσοι Έλληνες βρεθούν εκεί να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση»

Πριν λίγο το αλβανικό faxweb δημοσίευσε πως έγινε σύλληψη δυο Ελλήνων στην Αλβανία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα επειδή εντόπισαν πάνω τους-έτσι ισχυρίζονται-κουκούλες full face και μπλουζάκια με «παραστρατιωτικά» (πως ορίζεται αυτό;) σύμβολα.

Οι δύο Έλληνες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για κατοχή παράνομων αντικειμένων και συνθήματα που προκαλούν μίσος!

Προσέξτε τώρα ποια είναι τα «παραστρατιωτικά» αυτά σύμβολα που προκαλούν μίσος!

Πρόκειται για μπλούζα της 355 Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων της ΕΛΔΥΚ που εδρεύει στην Απλάντα στην Κύπρο.


Για έτερη μπλούζα που έχει την στάμπα Hellas Brigade (Ελληνική Ταξιαρχία)

Και εν τέλει υπάρχει και ένα Fullface

Κι αυτά αν όντως βρέθηκαν πάνω τους. 

Στα στα σύνορα η αλβανική Αστυνομία κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει την ελεύθερη πρόσβαση στους Έλληνες ομογενείς και Ελλαδίτες που θέλουν να παραστούν στην κηδεία.

Συγκεκριμένα, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη κάλεσαν τους Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα να τιμήσουν τον νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένειά του και στην τελετή.

Κάτι σαν το δόγμα αντιμετώπισης των ληστών σε περίπτωση που αυτοί εισβάλουν στα σπίτια των Ελλήνων: «Κάντε πως κοιμάστε» 

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο αντίο στον 35χρονο θα πουν στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) οι γονείς, συγγενείς και φίλοι που αναμένεται να φτάσουν στους Βουλιαράτες.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου ομογενούς, ενώ το ηπειρώτικο μοιρολόι θα ακουστεί από τον ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα. 

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα αστυνομικά μέτρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Κακαβιά, και ενισχύονται οι έλεγχοι σε οχήματα εκπροσώπων βορειοηπειρωτικών σωματείων, ενώ οι αλβανικές Αρχές εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξι είναι τα λεωφορεία από την Αθήνα που θα φτάσουν στους Βουλιαράτες και τέσσερα λεωφορεία ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι Αλβανοί αστυνομικοί «έγδυσαν» Έλληνα στα σύνορα για να δουν τα τατουάζ του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να παραδώσουν την ελληνική σημαία!
ΠΗΓΗ:
kranosgr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ