2018-11-08 13:50:27
Φωτογραφία για Το σερβίς της ελευθερίας - Αγώνας βόλεϊ στις φυλακές Κορυδαλλού
Ενα φιλέ, µερικές µπάλες, ειδική άδεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης και µπόλικη θετική ενέργεια ήταν τα συστατικά του πρώτου αγώνα βόλεϊ οµάδων γυναικών που έγινε στον προαύλιο χώρο

υψίστης ασφαλείας των φυλακών Κορυδαλλού

Η πρωτοβουλία ανήκε στον αντιπρόεδρο του ΔΣ της Οµοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Λευτέρη Κογκαλίδη, και η οµάδα βετεράνων γυναικών της Δραπετσώνας αντιµετώπισε την οµάδα των κρατουµένων των φυλακών. Αντί για κερκίδες υπήρχαν τα καγκελόφραχτα παράθυρα των κελιών και αντί για οροφή τα συρµατοπλέγµατα ασφαλείας. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το τελικό σκορ και ουδείς το θυµόταν.

Σηµασία έχει η δυνατή εµπειρία που βίωσαν οι παίκτριες των δύο οµάδων και -όπως λένε- θα τους µείνει αξέχαστη για όλη τους της ζωή. Μάλιστα ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις ηµέρες των Χριστουγέννων, υποσχόµενες ανταλλαγή δώρων.

«Ηταν κάτι το µοναδικό. Ο πιο συγκλονιστικός αγώνας που έχω δώσει ποτέ στη ζωή µου
. Περάσαµε από εξονυχιστικό έλεγχο στην είσοδο, αφήσαµε στην ασφάλεια όλα τα προσωπικά µας αντικείµενα. Οταν συναντηθήκαµε µε την οµάδα των κρατουµένων, υπήρχε αµηχανία για µερικές στιγµές. Στήσαµε το φιλέ, χωριστήκαµε σε οµάδες και αυτό ήταν. Γίναµε όλες µία παρέα. Είναι η δύναµη του αθλητισµού» λέει µε συγκίνηση η αρχηγός της οµάδας της Δραπετσώνας, Σοφία Κίκου.

Η άτυχη στιγµή

Οι εκπλήξεις ήταν µεγάλες. Μεταξύ των κρατουµένων είναι και η καταγόµενη από τη Θεσσαλία πρωταθλήτρια του τένις που καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή η οικογενειακή επιχείρηση κατηγορήθηκε για διακίνηση νοθευµένου ελαιολάδου. «Ολοι εµείς που νοµίζουµε πως είναι δύσκολο να βρεθούµε στη θέση τους πρέπει να ξέρουµε πως όλα είναι µέσα στη ζωή. Πρέπει να αναλογιστούµε και τις ευθύνες µας και τον ρόλο µας. Μας χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι για την επανένταξή τους» λέει η Κίκου και συµπληρώνει:

«Δεν το ζεις καθηµερινά αυτό, ούτε φανταζόµουν ποτέ πώς είναι να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Είναι πολύ στενάχωρο να βλέπεις γύρω σου κελιά, σίδερα και συρµατοπλέγµατα να σου κρύβουν τον ήλιο. Μετά τον αγώνα είχαµε σύντοµη γνωριµία. Μιλήσαµε όλες για τις οικογένειές µας, φάγαµε πίτσες και είπαµε πολλά προσωπικά πράγµατα που θα τα κρατήσουµε για πάντα µέσα µας. Εγώ το µόνο που εύχοµαι είναι τα κορίτσια να βρουν τον δρόµο τους µετά τις ατυχίες που είχαν στη ζωή τους και να δικαιωθούν στις δίκες που έχουν µπροστά τους».

Ο Λευτέρης Κογκαλίδης, που οργάνωσε τον αγώνα, υπογράµµισε: «Κατόπιν αιτήµατος που µας έγινε από τη διευθύντρια του σωφρονιστικού καταστήµατος Κορυδαλλού, ανταποκριθήκαµε θετικά στο αίτηµά τους για την επίσκεψη οµάδας αθλητριών, µε σκοπό να συναντήσουν και να παίξουν µε τις γυναίκες που βρίσκονται κρατούµενες και στερούνται το πολύτιµο αγαθό της ελευθερίας» 

ethnos.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ