2018-11-08 15:18:20
Φωτογραφία για Ποιες τροφές μπορούν να μας χαρίζουν ένα υγιές και λαμπερό δέρμα;
Αν η διατροφή μας περιλαμβάνει τροφές με αντιοξειδωτικά, υγιή λιπαρά, νερό και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, το σώμα μας θα δείξει την εκτίμησή του μέσω του μεγαλύτερού μας οργάνου που είναι το δέρμα μας.

Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι ο ασφαλέστερος και υγιεινότερος τρόπος για την καταπολέμηση θαμπών επιδερμίδων και λεπτών γραμμών.

Είστε έτοιμοι να λάμψετε; Παρακάτω θα δείτε εφτά από τα καλύτερα αντιγηραντικά τρόφιμα για να θρέψετε το σώμα σας με λάμψη που πηγάζει από μέσα σας.

Κάρδαμο

Τα οφέλη για την υγεία από το κάρδαμο δεν απογοητεύουν καθόλου! Αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά καταπραϋντικό πράσινο φυτό είναι μια μεγάλη πηγή:

ασβεστίουκαλίουμαγγανίουφώσφορουβιταμινών Α, C, Κ, Β1 και Β2

Το κάρδαμο δρα ως εσωτερικό αντισηπτικό δέρματος και αυξάνει την κυκλοφορία και την παροχή μετάλλων σε όλα τα κύτταρα του σώματος, με αποτέλεσμα την οξυγόνωση του δέρματος. 


Ενισχυμένο με βιταμίνες Α και C, ενώ τα αντιοξειδωτικά στο κάρδαμο μπορούν να εξουδετερώσουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, βοηθώντας σας να κρατήσετε τις ρυτίδες μακριά.

Δοκιμάστε: Προσθέστε μια χούφτα από αυτό το γευστικό πράσινο φυτό στη σαλάτα σας σήμερα για λαμπερό δέρμα και συνολικά βελτιωμένη υγεία!

Κόκκινη πιπεριά

Οι κόκκινες πιπεριές είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά που κυριαρχούν στο θέμα της αντιγήρανσης. Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι καλή για την παραγωγή κολλαγόνου, οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται καροτενοειδή.

Τα καροτενοειδή είναι φυτικές χρωστικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για τα έντονα κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα που βλέπετε σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Έχουν ποικίλες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τη ζημιά που προκαλεί ο ήλιος, τη ρύπανση και τις τοξίνες του περιβάλλοντος.

Δοκιμάστε: Κόψτε τις πιπεριές και βάλτε τες σε οποιαδήποτε σπιτική σάλτσα, προσθέστε τις σε μια ωραία σαλάτα ή μαγειρέψτε τες σε ένα αντικολλητικό και σβήστε με βαλσάμικο.

Μύρτιλα

Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, καθώς και ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ανθοκυανίνη. Αυτό είναι που δίνει στα μύρτιλα το βαθύ, όμορφο μπλε χρώμα τους.

Αυτά τα ισχυρά αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από ζημιές που οφείλονται στον ήλιο, το άγχος και τη ρύπανση με το μετριασμό της φλεγμονώδους απόκρισης και την πρόληψη της απώλειας κολλαγόνου.

Δοκιμάστε: Ρίξτε αυτό το νόστιμο φρούτο χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη στο πρωινό σας γιαούρτι και επωφεληθείτε των θρεπτικών του συστατικών.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι αντιφλεγμονώδες, αντιγηραντικό λαχανικό εμπλουτισμένο με:

βιταμίνες C και Kμια ποικιλία αντιοξειδωτικώνεδώδιμες ίνεςφολικό οξύλουτεΐνηασβέστιο

Το σώμα σας χρειάζεται βιταμίνη C για την παραγωγή κολλαγόνου, της κυριότερης πρωτεΐνης στο δέρμα, που δίνει δύναμη και ελαστικότητα.

Δοκιμάστε: Μπορείτε να φάτε ωμό μπρόκολο για ένα γρήγορο σνακ, αλλά εάν έχετε το χρόνο, βάλτε το στον ατμό πριν το φάτε. Από το να το ρίχνετε σε σάλτσες πέστο, το μπρόκολο στην πραγματικότητα βοηθά εκπληκτικά το σώμα και τον οργανισμό σας.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι εξαιρετικά ενυδατικό και γεμάτο με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην οξυγόνωση και αναπλήρωση ολόκληρου του οργανισμού. Είναι επίσης πλούσιο σε:

βιταμίνες Α, C, Ε και Κμαγνήσιοσίδηρολουτεΐνη

Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που έχει το σπανάκι αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου με αποτέλεσμα να κρατάει το δέρμα σταθερό και απαλό. Αλλά δεν φτάνει μέχρι εκεί. Η βιταμίνη Α που παρέχει, μπορεί να προάγει ισχυρά, γυαλιστερά μαλλιά, ενώ η βιταμίνη Κ έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στα κύτταρα.

Δοκιμάστε: Προσθέστε μερικές χούφτες σπανάκι σε ένα σάντουιτς, σαλάτα ή σοτάρετέ το. Θέλετε  περισσότερες ιδέες; Ελέγξτε τις αγαπημένες σας συνταγές με σπανάκι και παραλλαγές του κλασικού σπανακόρυζου.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα που καταπολεμούν φλεγμονές και προάγουν την ομαλή, εύπλαστη επιδερμίδα. Περιέχουν επίσης μια ποικιλία βασικών θρεπτικών ουσιών που μπορούν να αποτρέψουν τις αρνητικές επιπτώσεις της γήρανσης, όπως:

βιταμίνες Κ, C, Ε και Αβιταμίνες Βκάλιο

Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α του αβοκάντο μπορεί να μας βοηθήσει να αποβάλλουμε νεκρά κύτταρα του δέρματος, αφήνοντάς μας με πανέμορφο, λαμπερό δέρμα. Η περιεκτικότητα σε καροτενοειδή μπορεί επίσης να βοηθήσει στην παρεμπόδιση των τοξινών και των βλαβών από τις ακτίνες του ήλιου και επίσης να βοηθήσει στην προστασία από τους καρκίνους του δέρματος.

Δοκιμάστε: Ρίξτε λίγο αβοκάντο σε μια σαλάτα, με λεμόνι ή απλώς φάτε το με ένα κουτάλι.

Γλυκοπατάτες

Το πορτοκαλί χρώμα της γλυκοπατάτας προέρχεται από ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται βήτα-καροτένιο το οποίο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος, να προωθήσει τον κυτταρικό κύκλο και τελικά να συμβάλει στην απαλή και νεανική εμφάνιση του δέρματος.

Αυτό το νόστιμο λαχανικό ρίζας είναι επίσης μια μεγάλη πηγή βιταμινών C και Ε. Και τα δύο  μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα μας από επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και να κάνουν την επιδερμίδα να ακτινοβολεί.

Δοκιμάστε: Τοποθετήστε τη γλυκοπατάτα κομμένη σε ροδέλες σε μία λαδόκολλα, προσθέστε ελάχιστο ελαιόλαδο, σκόρδο τριμμένο, πιπέρι και αλάτι και ψήστε στο γκριλ.

Σπόροι ροδιού

Τα ρόδια έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως θεραπευτικό φρούτο. Υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C και με ποικιλία ισχυρών αντιοξειδωτικών, τα ρόδια μπορούν να προστατεύσουν το σώμα μας από βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και να μειώσουν τα επίπεδα φλεγμονής στο σύστημά μας.

Αυτά τα φρούτα περιέχουν επίσης μια ένωση που ονομάζεται punicalagins, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του κολλαγόνου στο δέρμα, επιβραδύνοντας τα σημάδια της γήρανσης.

Δοκιμάστε: Πασπαλίστε αυτά τα γλυκά μικρά κοσμήματα σε μια σαλάτα με καρύδια και σπανάκι για μια αντιγηραντική θεραπεία.

Πηγή: iatronet.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ