2018-11-08 18:06:19
Φωτογραφία για Συνέλαβαν σκοπευτή - Θα δολοφονούσε τον Ισπανό πρωθυπουργό αλά JFK
Σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ φέρονται να απέτρεψαν οι Αρχές της χώρας με τη σύλληψη ενός έμπειρου σκοπευτή, ο οποίος σκόπευε να μιμηθεί τον Λη

Χάρβεϊ Όσβαλντ, τον εκτελεστή του JFK.

Ο 63χρονος φύλακας εταιρείας security -ονόματι Μανουέλ Μουρίγιο Σάντσεθ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ- συνελήφθη με την υποψία ότι ετοίμαζε επίθεση «μοναχικού λύκου» κατά του σοσιαλιστή πρωθυπουργού. Στο σπίτι του στην Τεράσα κοντά στη Βαρκελώνη βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Η αστυνομία της περιφέρειας της Καταλονίας, Mossos d'Esquadra, επιβεβαίωσε τη σύλληψη του άνδρα που έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου, αλλά γνωστοποιήθηκε σήμερα, όχι όμως και το όνομά του. «Είναι έμπειρος στη χρήση μακρύκανων όπλων σκοποβολής. Έχει μιλήσει σε ομάδες στο WhatsApp για την πρόθεσή του να επιτεθεί στον Pedro Sanchez», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας και συμπλήρωσε. «Στο σπίτι του βρέθηκαν 16 μακρύκανα όπλα και 16 καραμπίνες. Μετά την εμφάνισή του σε δικαστήριο οδηγήθηκε σε φυλακή».


Το σχέδιο δολοφονίας του Πέδρο Σάντσεθ θυμίζει ανατριχιαστικά την εκτέλεση του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι στο Ντάλας του Τέξας το 1963. Πηγή της αστυνομίας είπε στην ισπανική εφημερίδα Publico ότι ο συλληφθείς «ήταν ο τέλειος μοναχικός λύκος, ένας άγνωστος τύπος με άδεια οπλοκατοχής, η εμπειρία του οποίου στη σκοποβολή δεν κινούσε υποψίες, όπως και το γεγονός ότι έφερε πιστόλι, αφού το χρειαζόταν στη δουλειά του».

Ο 63χρονος λέγεται ότι αποφάσισε να βάλει στο σταυρόνημά του τον Ισπανό πρωθυπουργό, όταν η κυβέρνησή του ενέκρινε τον Αύγουστο διάταγμα που επέτρεπε την εκταφή της σορού του δικτάτορα Φράνκο από το Μαυσωλείο της Κοιλάδας των Πεσόντων κοντά στη Μαδρίτη.

«Είμαι έτοιμος να θυσιαστώ για την Ισπανία», φέρεται να είπε σε μέλη μιας ομάδας με την οποία είχε επαφή στο WhatsApp και από τα οποία ζήτησε να τον βοηθήσουν να μάθει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Πέδρο Σάντσεθ.

Ο 63χρονος κρατείται σε φυλακή στο Μαρτορέλ κοντά στη Βαρκελώνη.

iefimerida.gr 
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ