2018-11-08 20:57:55
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Πρωτάκουστο: Για κάθε Νήπιο πληρώσαμε 97 ευρώ στις εκδηλώσεις του Κέντρου Μέριμνας! | Δημοτικοί Σύμβουλοι αναλάβετε τις ευθύνες σας!
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Τα πάντα στη δημοσιότητα.

Πάρτε το μέλλον του Δήμου στα χέρια σας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

   Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ.

 Για άλλου είδους ευθύνες (αν υπάρχουν) ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1:

    Τις προάλλες με ρώτησαν, γιατί βάζω τις φωτογραφίες αιρετών στα άρθρα μου. -Η απάντηση είναι πολύ απλή.

Ο Δήμαρχος έχει πάντοτε τη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για ότι συμβαίνει.

 Οι αιρετοί είναι πολιτικά πρόσωπα. Οι αποφάσεις τους επηρεάζουν τη καθημερινότητα μας είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Οι αιρετοί παίρνουν πολιτικές αποφάσεις.

  Σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης τα συλλογικά όργανα αποφασίζουν. Τα μέλη των συλλογικών οργάνων με τη θετική ή την αρνητική ψήφο τους ή ακόμη  και με την απουσία τους  ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.    

   Ανάλογα με το θέμα που αναδεικνύω στα άρθρα μου πέραν του Δημάρχου βάζω όταν κρίνω και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που πήραν τις αντίστοιχες πολιτικές αποφάσεις.  

         Με λίγα λόγια κρίνω το πολιτικό πρόσωπο και όχι το φυσικό πρόσωπο. Αν οι πολιτικές μου κρίσεις έρχονται σε αντίθεση με τις πολιτικές ή προσωπικές σκοπεύσεις των αιρετών με αφήνει παγερό αδιάφορο.  ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ........... ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2:

Από σήμερα θα αργήσει η ενημέρωση σας για συγκεντρωτικές δαπάνες.

        Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πάσα πιθανότητα, θα συζητηθεί ο απολογισμός του Οικονομικού έτους 2007. Μετά πολύ χρόνο, κόπο, χρήμα αλλά πολύ διάθεση για την ενημέρωση σας ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ που πήγε και το τελευταίο ευρώ το 1987.  

          Είναι γνωστό σε σας, ότι πολλές φορές με τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής στα χέρια μου έχω πάει σε όλο το Δήμο αρκετές φορές. Από τη Πλαγιά μέχρι τη Κομπωτή, από τη Πάλαιρο μέχρι το Λουτράκι και από το Άκτιο μέχρι τα παλιά Αχυρά. 

         Εκείνο που μπορώ να ισχυριστώ με κάθε ευθύνη και σοβαρότητα είναι το εξής: Στο Δήμο μας έγινε και γίνεται προκλητική και ανελέητη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με σχεδόν ανύπαρκτο αναπτυξιακό έργο.

       Αν ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης έχει διαφορετική άποψη, να διαλέξει όποιο τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό, όποιο δημοσιογράφο επιθυμεί να συζητήσουμε. Η πρόσκληση- πολιτική πρόκληση για διάλογο από τη πλευρά μου είναι διαρκής και ανοιχτή. Αναμένω τον ίδιο να αποφασίσει. Διαφορετικά φοβάται τη πολιτική αυτή συζήτηση εφ΄όλης της ύλης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3

Αρχίζουμε την ενημέρωση σας από τις δαπάνες του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης για το 1987.

        Τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής (ΧΕΠ) που αφορούν δαπάνες για προμήθειες, συντηρήσεις, εκδηλώσεις κλπ είναι περίπου 510. Στον Επίτροπο για έλεγχο τέτοιων δαπανών πήγε μόλις ένα. Καλά διαβάσετε ΕΝΑ. Ο λόγος είναι απλός: Όλα τα υπόλοιπα είναι κάτω από 5.000 ευρώ. Τυχαία;  -Oxι βέβαια. 

          Αυτό το ένα ΧΕΠ που πήγε είναι αυτό με ΑΔΑ (6ΓΑ4ΟΛΧΖ-03Ι) έχει  σειρά και αριθμό εντάλματος 3Α, αφορά τη συντήρηση γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, αθλητικού κέντρου Βόνιτσας, είναι ποσού 18.000 ευρώ, ημερομηνία 24/8/2017 και δικαιούχο ένα Γεωπονικό Κέντρο με έδρα το Αγρίνιο και φυσικά δόθηκε με απευθείας ανάθεση κατόπιν απόφασης του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας. Την παραλαβή έκανε ο Πρόεδρος του Κέντρου κ Αποστολάκης Παντελής ή ο αναπληρωματικός του (δεν γνωρίζω). 

         Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι με αίτηση μου ζήτησα να μου δοθεί η μελέτη του έργου και δεν μου δόθηκε. Τυχαία; Oχι βέβαια. Εδώ θα επανέλθουμε στο μέλλον.

     Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι ο Αναπληρωτής Επίτροπος δεν θεώρησε το ΧΕΠ με συνέπεια να μην μπορεί να πληρωθεί ο δικαιούχος.

      Έχετε το πολιτικό ανάστημα Πρόεδρε του Κέντρου Μέριμνας κ Αποστολάκη Παντελή, Αντιπρόεδρε του Κέντρου Μέριμνας κα Βέμη- Καρέλου Αθηνά, αιρετό μέλος του Κέντρου Μέριμνας κ. Φραδέλο ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες, γιατί ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΕΠ;  

        Eκείνο που γνωρίζω είναι ότι ο δικαιούχος πληρώθηκε με δικαστική απόφαση. Ιδού το Χρηματικό ένταλμα πληρωμής με ημερομηνία 3/4/2018:

Εκείνο  επίσης που γνωρίζω είναι το εξής:

   Ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας κ. Αποστολάκης Παντελής έδωσε μία συνέντευξη στην εφημερίδα  Ακαρνανικά Νέα τον Μάη του 2018. Ανάμεσα στα άλλα λέει και αφορούν το θέμα μας:

    -"Τέλος συντηρήσαμε και τοποθετήσαμε νέο τάπητα στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις του αθλητικού κέντρου της Βόνιτσας στη Χώρα. Τα γήπεδα άλλαξαν μορφή και κάποιες ατέλειες που υπάρχουν λόγω ιδιοσυγκρασίας!!!!! του χώρου, θα αποκατασταθούν άμεσα".

Η αλήθεια είναι η εξής: Το 2016  πληρώσαμε οι Δημότες  περίπου 10.000 ευρώ, σε δύο γνωστές εταιρείες, και τοποθετήθηκε καινούργια άσφαλτος πάνω στη παλιά που υπήρχε στα τρία γήπεδα. Αυτό λέγεται συντήρηση.

Πάνω στην άσφαλτο κανένα Γεωπονικό Κέντρο σε όλο τον κόσμο δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε συντήρηση. Εκείνο που έγινε το 2017 είναι το εξής έργο: "Επίστρωση με ελαστικοσυνθετικό τάπητα των τριών γηπέδων" που πληρώσαμε άλλα 18.000 ευρώ.

     Τώρα καταλαβαίνετε, αγαπητοί αναγνώστες, γιατί δεν μου χορηγεί το Κέντρο Μέριμνας την μελέτη του έργου που ζητάω. Ο λόγος είναι απλός. Ενώ έγινε επίστρωση, για λόγους προφανείς, στο ΧΕΠ γράφουν, Συντήρηση.

        Και ενώ  πληρώσαμε 28.000 ευρώ περίπου  συνολικά, ο ίδιος ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας λέει στη συνέντευξη του: "υπάρχουν κάποιες ατέλειες λόγω της ιδιοσυγκρασίας!!!!!! του χώρου, θα αποκατασταθούν άμεσα".

Ομολογία πρωτοφανής. Υπάρχουν ατέλειες, αλλά η επιτροπή παραλαβής της συντήρησης (δυο ΧΕΠ 4.989,95 και 4.990,00 Ευρώ περίπου) και ο ίδιος ο Πρόεδρος ή ο αναπληρωματικός του, παρέλαβε την επίστρωση που βάφτισε συντήρηση!!!!!!!!. 

          Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το λόγο προφανώς έχει η συντεταγμένη πολιτεία. Καθαρές κουβέντες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4:

    Από τη διαύγεια του Κέντρου Μέριμνας έχουμε με ΑΔΑ ( Ω4ΞΑΟΛΧΖ-2ΡΟ) την εξής απόφαση του ΔΣ του  Κέντρου Μέριμνας:

       Το θέμα ήταν "Ανάκληση των αποφάσεων ΔΣ, υπ΄ αριθ 16, 18,19 και λήψη νέας απόφασης για διαθέσεις πιστώσεων για συσσίτια, καύσιμα, φάρμακα και ειδών παντοπωλείου".

Προφανώς η ανάκληση έγινε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η απόφαση ήταν η παρακάτω και αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς:

-Προμήθεια ειδών παντοπωλείου ΔΕ Ανακτορίου  27.500 ευρώ.

-Προμήθεια ειδών παντοπωλείου ΔΕ ΠΑΛΑΙΡΟΥ  10.500 ευρώ.

-Προμήθεια ειδών παντοπωλείου ΔΕ ΜΕΔΕΩΝΟΣ  19.500 ευρώ.

-Προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού 1000 ευρώ.

-Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης 17.500 ευρώ. (5 παιδικοί σταθμοί, ΔΑΚ Βόνιτσας και δύο ΚΑΠΗ, Βόνιτσας και Κατούνας).

         Αν πάρουμε τον αριθμό παιδιών ανά δημοτική ενότητα και τα ποσά για είδη παντοπωλείου έχουμε πολλά  θέματα που δεν συμφωνούν με τη κοινή λογική και την απλή αριθμητική. Υπάρχει πλήρης  αναντιστοιχία  παιδιών και ποσών.

Τι ακριβώς συμβαίνει;  Αρμόδιοι του Κέντρου Μέριμνας και Δήμαρχε κ. Αποστολάκη έχετε το λόγο.  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 5:

     Το Κέντρο Μέριμνας πραγματοποίησε, και καλά έκανε, στους 5 παιδικούς σταθμούς εκδηλώσεις. 

Δείτε παρακαλώ τους παρακάτω πίνακες:

ΣΥΝΟΛΙΚΑ  6.452,33+ 1.294,29 +7.801,35= 15.547,97 ευρώ !!!!!!!!!!!!!!!!

        Αν υποθέσουμε ότι τα παιδιά συνολικά είναι 160 (παραπάνω δεν είναι) τότε, το κόστος ανά παιδί νηπιακής ηλικίας , είναι 15547,97 δια 160 μας κάνει περίπου 97 ευρώ !!!!!!!!!!!!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6:

          Το 2017 το Κέντρο Μέριμνας συνδιοργάνωσε με το σύλλογο "ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ" συναυλία στη Κουκουμίτσα  που τραγούδησε η Μελίνα Ασλανίδου. Στη συναυλία υπήρχε εισιτήριο των 10 ευρώ. Οι Δημότες μέσω του ταμείου του Κέντρου Μέριμνας πληρώσαμε χρήματα. Ιδού τα σχετικά στοιχεία:

             Θεωρώ ότι οι αρμόδιοι του Κέντρου Μέριμνας πρέπει να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες για τον  οικονομικό απολογισμό της συναυλίας.  Δήμαρχε κ Αποστολάκη δώστε την ανάλογη εντολή. 

Αγαπητοί Συνδημότες

       Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

-Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

1)-Τη Κυριακή 11-11-2018 θα δημοσιεύσουμε το δεύτερο μέρος του άρθρου "Εκλογικός Νόμος και Δημοτικές Εκλογές 2019".

2)-Το δεύτερο μέρος του σημερινού άρθρου θα το δημοσιεύσουμε την ερχόμενη βδομάδα.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ