2018-11-08 23:14:12
Φωτογραφία για Αθώος ο κύριος «Χωριάτικο» λόγω… απουσιών μαρτύρων
Απαλλάχθηκαν για τη δεύτερη υπόθεση trafficking οι 20 κατηγορούμενοι, που φέρονταν να εμπλέκονται σε αυτήν, ανάμεσά τους και ο «Mr Χωριάτικο», όπως είναι ευρέως γνωστός ο

επιχειρηματίας Άγγελος Γιαννακόπουλος.

Κομβικό ρόλο στην αθώωσή τους έπαιξε η απουσία των τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών, που είχαν καταθέσει και τις αντίστοιχες μηνύσεις για όσα πέρασαν στα νυχτερινά κέντρα, που φέρονταν να ελέγχονταν από τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Η δίκη είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και, έπειτα από πέντε συνεδριάσεις, ολοκληρώθηκε σήμερα με την απαλλαγή των κατηγορουμένων από τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξής σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπείας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας  ότι δεν προέκυψαν αποδείξεις που να συνδέουν τους κατηγορουμένους με εγκληματικές πράξεις.


Σημειώνεται, ότι το 2008 αποκαλύφθηκε η πρώτη η υπόθεση trafficking και έγιναν συλλήψεις. Το βούλευμα που εκδόθηκε στη συνέχεια περιείχε κακουργήματα που αποδίδονταν σε εγκληματική οργάνωση η οποία εξανάγκαζε τα θύματά της να εκδίδονται αντί 100-120 ευρώ τη φορά, από τα οποία οι ίδιες εισέπρατταν ελάχιστα καθώς τη μερίδα του λέοντος αποσπούσε το κύκλωμα.

Αργότερα σχηματίστηκε και άλλη δικογραφία για τα ίδια εγκλήματα και με τους ίδιους εμπλεκόμενους. Η υπόθεση πήγε στον ανακριτή το 2010 και είναι αυτή που δικάστηκε σήμερα, απαλλάσσοντας τους κατηγορουμένους. Υπενθυμίζεται, ότι για το πρώτο σκέλος της υπόθεσης η απόφαση ήταν καταδικαστική μόνο για τέσσερις (από τους 23) κατηγορουμένους, ανάμεσά στους οποίους ήταν και ο Άγγελλος Γιαννακόπουλος, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών.

ethnos.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ