2018-11-10 08:54:28
Φωτογραφία για Σε συναγερμό οι ΤΕΔ: Για στρατιωτική δράση στην Α.Μεσόγειο γράφουν οι Τούρκοι και προαναγγέλουν «θερμό» επεισόδιο
"Για στρατιωτική δράση σε κρίση στην Α.Μεσόγειο" γράφουν τουρκικά ΜΜΕ τα οποία μάλιστα δημοσιεύουν και βίντεο για να μας "υπενθυμίζουν" τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου "Γαύδος"  από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια.

Με μπαράζ δημοσιευμάτων προαναγγέλλουν "θερμό επεισόδιο" στην Α.Μεσόγειο καθώς σε λιγότερο από τρία 24ωρα το υπερσύγχρονο γεωτρύπανο Stena IceMax της κοινοπραξίας ExxonMobil - Qatar Petroleum φτάνει στην Κύπρο.

Λίγα 24ωρα αργότερα, στις 15 Νοεμβρίου ξεκινά η πρώτη από τις δύο γεωτρήσεις στο οικόπεδο 10. Ομως είναι φανερό πως η Τουρκία δεν μπορεί να το "αγγίξει", συνεπώς θα δράσει σε άλλο μέρος και με άλλο στόχο.

Την Παρασκευή ο ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις με την Τουρκία και τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ είπε «ας μην δημιουργηθούν τετελεσμένα. Δεν θέλουμε να αυξηθεί η ένταση. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στις δικές μας περιοχές, εκείνοι ας εργαστούν στις δικές τους. Η Τουρκία και η ‘τδβκ’ θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους μέχρι τέλους. Δεν βρίσκουμε σωστό να γίνονται βήματα που παραβιάζουν τα δικαιώματα των ‘πολιτών’ μας στην Κύπρο.»


TRT HABER

✔@trthaber

Türkiye’nin uyarılarına rağmen Akdeniz’de tacizlerini sürdüren Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne en güzel cevap 'Fatih’le verildi.

Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi Akdeniz’de göreve başladı.

https://www.

trthaber.com/haber/turkiye/

milli-sondaj-gemisi-fatih-akdenizde-ilk-sondajina-basliyor-391677.html 

764

10:04 π.μ. - 31 Οκτ 2018

189 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

ΠΗΓΗ: https://www.pronews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ