2018-11-10 11:33:21
Φωτογραφία για Εξηγήσεις από την Αλβανία ζητά το ΥΠΕΞ για τους 52 ανεπιθύμητους Έλληνες πολίτες
Απάντηση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με απόφαση των αλβανικών Αρχών για απαγόρευση εισόδου Ελλήνων πολιτών στην Αλβανία.

«Στην ευαίσθητη αυτή συγκυρία αναμένουμε η Αλβανία να απέχει από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα των σχέσεων μας», αναφέρει το ΥΠΞΕ και σημειώνει:

Προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διευκρινίσεις για τη σημερινή απόφαση των αλβανικών αρχών να κηρύξουν, μαζικά, ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αλλά περιμένουμε το ίδιο και από τους γείτονές μας», καταλήγει.

Νωρίτερα, ένα 24ωρο μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση του υφυπουργού Εσωτερικών, Σάντερ Λέσι, με την οποία ανακηρύσσει 52 Έλληνες που βρέθηκαν στην κηδεία του ομογενή στο χωριό Βουλιαράτες, ανεπιθύμητους για τη χώρα.


Στην ανακοίνωση δεν κατονομάζονται οι 52 Έλληνες, ωστόσο τους καταλογίζονται εχθρικές και οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας αλλά και δηλώσεις ενάντια στη συνταγματική τάξη, την Εθνική Ασφάλεια αλλά και τη δημόσια Ειρήνη.

Η ανακοίνωση, επικαλείται μάλιστα τη νομοθεσία της Αλβανίας για την «υπεράσπιση σημαντικών εθνικών συμφερόντων που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια,ενόψει της αυστηρής διατήρησης των διεθνών σχέσεων της χώρας και συγκεκριμένα των φιλικών σχέσεων με τη Δημοκρατία της Ελλάδος δεσμευμένη να προστατεύει και να εγγυάται από κάθε άποψη τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και την πολύτιμη, ιστορικά αρμονική παρουσία αυτής της μειονότητας στην αγκαλιά της αλβανικής οικογένειας».

πηγή: cnn.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ