2018-11-10 14:21:18
Φωτογραφία για Ρεσιτάλ υποκρισίας από την ηγεσία της Αστυνομίας για τον προπηλακισμό αστυνομικού από συνδικαλιστές
Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στις τάξεις των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης τόσο η στάση της ηγεσίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης όσο και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό προπηλακισμού αστυνομικού στο συνέδριο του Εργατοϋπαλλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. εξηγεί στο thestival.gr πως έχουν τα πράγματα. «Είναι αστείο και εξωφρενικό να ισχυρίζονται κάποιοι ότι η Αστυνομία έστειλε μέσα στο συνέδριο τον συγκεκριμένο αστυνομικό για να συγκεντρώσει πληροφορίες. Ο αστυνομικός αυτός υπηρετεί ως οδηγός. Δηλαδή δεν έχει καμία σχέση με το κομμάτι της κρατικής ασφάλειας. Σε ποιον θα έδινε τις πληροφορίες; Στον αστυνομικό διευθυντή της διεύθυνσης αστυνομίας; Τι να τις κάνει εκείνος τις πληροφορίες; Αν η κρατική ασφάλεια ήθελε πληροφορίες θα έστελνε κάποιον αστυνομικό του τμήματος ενημέρωσης. Ο οδηγός είναι απλά οδηγός. Το πιο πιθανό είναι ότι μπήκε στην αίθουσα για να μάθει πότε τελειώνει το συνέδριο και να ξέρει πότε θα πάει σπίτι του
. Τον έπιασαν οι νταήδες, τον απειλούσαν και τον ταρακουνούσαν λες και έπιασαν κάποιον εγκληματία. Και στη συνέχεια δεν βρέθηκε κανείς από τους ανωτέρους για να υπερασπιστεί αυτό το παιδί. Αρκούσε μια εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης και ο κύριος με το μουστάκι θα είχε συλληφθεί για τον μισό ποινικό κώδικα. Έργω εξύβριση, απειλή, ομηρία, επίθεση σε αστυνομικό και άλλες πολλές κατηγορίες θα μπορούσαν να του προσαφθούν εάν ζούσαμε σε ένα κράτος δικαίου. Όμως δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο αξιωματικός.

Θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μα σύντομη περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκεί για να διαπιστώσει κανείς την οργή του κόσμου για τα όσα συνέβησαν χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιούνταν το συνέδριο του ΕΚΘ. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης ζητά την τιμωρία εκείνων που προπηλάκισαν τον αστυνομικό.

Δείτε κάποια από τα σχόλια στο facebook.

Η ντροπιαστική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ

Ως φαίνεται η πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας έδωσε σαφείς εντολές στην φυσική ηγεσία για το πως θα διαχειριστεί το περιστατικό. Τα γεγονότα δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας. Την ώρα που η κοινή γνώμη και τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών καταδικάζουν τη διαπόμπευσή του αστυνομικού, το Αρχηγείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή σε συμπεριφορές που προσβάλλουν τις ελευθερίες των πολιτών. Μια ανακοίνωση που ξεφτιλίζει το θεσμό της Αστυνομίας και αναδεικνύει ενοχικά σύνδρομα. Στην πραγματικότητα ο συντάκτης της ανακοίνωσης παραβλέπει τα γεγονότα και ικανοποιεί το αριστερό ακροατήριο της Κυβέρνησης.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με τη χθεσινή παρουσία αστυνομικού στις εργασίες Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Η Ελληνική Αστυνομία δεν θα επιδείξει καμία ανοχή σε συμπεριφορές που προσβάλουν τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών.

πηγή: thestival.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ