2018-11-10 19:55:11
Φωτογραφία για Fake News ο εντοπισμός 19 εκατ. ευρώ σε κρύπτη στο σπίτι πρώην πολιτικού του ΠΑΣΟΚ
   Fake News αποδείχθηκε ότι είναι η είδηση ότι η ΕΛΑΣ εντόπισε 19 εκατομμύρια ευρώ σε ειδική κρύπτη στο σπίτι πρώην πολιτικού του ΠΑΣΟΚ στο Παλαιό Ψυχικό.

   Την είδηση, συνοδευόμενη, μάλιστα, από φωτογραφία, δημοσίευε ως αποκλειστική η εφημερίδα «Δημοκρατία», φιλοξενώντας την στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Τι ανέφερε το «αποκλειστικό ρεπορτάζ»

           Η εφημερίδα «Δημοκρατία» συγκεκριμένα ανέφερε ότι το τεράστιο ποσό βρισκόταν σε ειδική κρύπτη και χρειάστηκε εξονυχιστικός έλεγχος για να βρεθεί, σημειώνοντας ότι η Αστυνομία λειτούργησε με μεθοδικότητα και υπομονή εργαζόμενη επί μήνες στη συγκεκριμένη υπόθεση.........     «Υπήρχαν εδώ και καιρό πληροφορίες ότι στο συγκεκριμένο διώροφο στις αρχές της οδού Ζαλακώστα στο Παλαιό Ψυχικό είχε «θαφτεί» μεγάλο χρηματικό ποσό που ανήκε σε προβεβλημένο ισχυρό πολιτικό του ΠΑΣΟΚ.

     Πιθανότατα στο πλαίσιο της έρευνας να αξιοποιήθηκαν και στοιχεία από συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός
. Το συγκεκριμένο σπίτι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και το εντυπωσιακό είναι ότι παρότι ήταν ουσιαστικά ακατοίκητο, το φρουρούσαν ιδιωτικοί αστυνομικοί 24 ώρες το 24ωρο. Όλο το διάστημα της παρακολούθησης κανείς δεν μπήκε ή βγήκε από στο ακίνητο, εκτός από τους τρεις φρουρούς (ένας στον εξωτερικό χώρο και δύο στον εσωτερικό) που άλλαζαν με βάρδια».

        Σύμφωνα με την εφημερίδα, την περασμένη Τρίτη το βράδυ ομάδα περίπου 15 ανδρών έκανε έφοδο και αιφνιδίασε τον εξωτερικό φρουρό, τον οποίο ακινητοποίησε. Αμέσως εισήλθαν στο κτήριο, ακινητοποίησαν τους ιδιωτικούς αστυνομικούς και ξεκίνησαν τον έλεγχο.

       Έπειτα από πολλή ώρα και με τη χρήση μηχανημάτων ειδικής τεχνολογίας ήρθαν ενώπιον της αποκάλυψης.

        Ούτε οι ίδιοι πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τα 19.000.000 ευρώ σε δεσμίδες, κυρίως των 50 ευρώ και συγκεκριμένα της προηγούμενης «γενιάς» χαρτονομισμάτων.

Η διάψευση της ΕΛΑΣ

    Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα η ΕΛΑΣ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της διέψευσε το άρθρο υπογραμμίζοντας ότι: «Καμία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, όπως επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.»

       Σε ότι αφορά στη φωτογραφία που η εφημερίδα χαρακτηρίζει επίσης ως αποκαλυπτική, αυτή κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο και έχει συνδεθεί με υπόθεση εκατομμυρίων που απασχόλησε πριν από δύο χρόνια το εξωτερικό.

thecaller.gr

https://www.agriniopress.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ