2018-11-10 20:18:05
Φωτογραφία για Γυναίκα εκατομμυριούχος στη Νέα Υόρκη μαζεύει τσίγκινα κουτάκια για να … συμπληρώσει το εισόδημά της!
Έκπληξη έχει προκαλέσει μία 60χρονη εκατομμυριούχος και διευθύντρια εταιρείας real estate στη Νέα Υόρκη.

Ο λόγος; Η απόφασή της να συλλέγει καθημερινά τσίγκινα κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών, με σκοπό αφ' ενός να σκοτώσει την ώρα της και αφ' ετέρου να «συμπληρώσει» το εισόδημά της.

Η Λίζα Φιεκόφσκι, που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετές δεκαετίες με τις αγοραπωλησίες ακινήτων στην αμερικανική μητρόπολη, έκανε καθημερινή της συνήθεια την πρωινή βόλτα σε ακτίνα μερικών τετραγώνων από την πολυτελή της κατοικία στη γειτονιά του Μπρούκλιν, μαζεύοντας από το δρόμο και τους κάδους απορριμμάτων όσα κουτάκια βρίσκει.

Από την πώλησή τους, στη συνέχεια, σε εταιρεία μεταποίησης των ανακυκλωμένων σκουπιδιών η 60χρονη επιχειρηματίας βγάζει σε καθημερινή βάση το ποσό των 20 με 30 δολαρίων, το οποίο σε μηνιαία βάση της αποφέρει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 900 δολαρίων.


Σύμφωνα με τη New York Post, στην οποία μίλησε η Φιεκόφσκι, η αρχή της περίεργης αυτής συνήθειας εντοπίζεται πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν θέλησε να κρατήσει καθαρή τη γειτονιά της από διαφόρων ειδών σκουπίδια. Όταν διαπίστωσε, όμως, πως θα μπορούσε να βγάλει κι ένα extra εισόδημα από το χόμπι της αυτό, αποφάσισε τότε να κάνει τη συλλογή των τσίγκινων κουτιών, ρουτίνα, με την ίδια να εμφανίζεται αμετανόητη κι αποφασισμένη να συνεχίσει για όσο την κρατούν τα πόδια της.

Μάλιστα, μερικές φορές δεν μένει μόνο στα κουτάκια αναψυκτικών, αλλά συλλέγει κάθε είδους πεταμένο αντικείμενο που θα μπορούσε να της φανεί χρήσιμο, όπως ομπρέλες, φούρνους μικροκυμάτων και ζάντες, τα οποία στη συνέχεια μεταπουλάει σε επιχειρήσεις μεταχειρισμένων αντικειμένων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η περιουσία της εκατομμυριούχου ρακοσυλλέκτριας ανέρχεται στα περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στην κατοχή της βρίσκονται δεκάδες διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη.

Πηγές: businessinsider.com, gazzetta.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ