2018-11-11 13:00:08
Φωτογραφία για Ακης για τα «τσιμεντωμένα» 19 εκατομμύρια : «Στημένα παιχνίδια, εξυπηρετούν συμφέροντα» – Επιμένει η «Δημοκρατία» στο ρεπορτάζ
Προσπάθεια «χυδαίου» επηρεασμού της Δικαιοσύνης, ενόψει της έκδοσης απόφασης σχετικά με την αναίρεση που εκκρεμεί στον Αρειο Πάγο για την υπόθεσή του βλέπει ο Ακης

Τσοχατζόπουλος πίσω από το ρεπορτάζ για τον εντοπισμό «τσιμεντωνένων 19 εκατομμυρίων σε κρύπτη σπιτιού στο Παλαιό Ψυχικό». Ο πρώην υπουργός, ο οποίος καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των δωροδοκιών σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων , περνά στην αντεπίθεση και καταλογίζει στην εφημερίδα «Δημοκρατία» (η οποία στο ρεπορτάζ , «αναρωτιόταν» αν αυτά ανήκουν στον Ακη) «συκοφαντική επίθεση» με στόχο «την εξυπηρέτηση γνωστών κέντρων  που εργάζονται για την ολοσχερή εξόντωσή μου».

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σχετικά με το ανυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Σαββάτου 10.11.2018 με τίτλο «Θησαυρός σε σπίτι πολιτικού του ΠΑΣΟΚ» και υπέρτιτλο «Βρέθηκαν 19.000.000 ευρώ σε ειδική κρύπτη. Είναι του Άκη ?» ο πρώην ΥΕΘΑ Άκης Τσοχατζόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«…Μετά και την χθεσινή επίσημη Ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβε χώρα περιστατικό, όπου ειδικές δυνάμεις της εφόρμησαν σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό και εντόπισαν σε «κρύπτη» τεράστια ποσά, που δήθεν ανήκουν σε μένα, οι φτηνοί συκοφάντες και λασπολόγοι της εφημερίδας θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Δεν το έκαναν βεβαίως τυχαία. Γνωρίζουν ότι αναμένεται η έκδοση απόφασης από τον Άρειο Πάγο στην αναίρεση μου και θεωρούν ότι με τον χυδαίο αυτόν τρόπο θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστών εναντίον μου. Σπεύδουν όμως – παράλληλα – να προσφέρουν και τις «υπηρεσίες» τους σε διάφορα «κέντρα» που εργάζονται για την ολοσχερή εξόντωσή μου.

H κοινωνία έχει πλέον γυρίσει οριστικά την πλάτη σε τέτοιου είδους στημένα παιχνίδια, που όλοι γνωρίζουν ποια συμφέροντα εξυπηρετούν ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή…».

Άκης Τσοχατζόπουλος.»

Η υπόθεση

Υπενθυμίζεται πως η εφημερίδα «Δημοκρατία» επιμένει – παρα τη διάψευση της αστυνομίας για τέτοια επιχείρηση στο Παλαιό Ψυχικό- στο ρεπορταζ της για επιχείρηση πριν από μερικές μέρες με «λεία» 19 εκατομμύρια. Το ρεπορτάζ προκάλεσε σάλο αλλά με επίσημο τρόπο η αστυνομία  διέψευσε πως υπήρξε τέτοιου τύπου αστυνομική επιχείρηση, στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού.

η φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα και φέρεται να έχει ξαναδημοσιευθεί σε ξένο site

Προφανώς λοιπόν ή πράγματι πρόκειται για λάθος πληροφόρηση ή  όλη η ουσία κρύβεται στη φράση «καμία υπηρεσία της αστυνομίας» δεν πραγματοποίησε τέτοια επιχείρηση. Να έγινε δηλαδή (αν έγινε) από άλλη δημόσια υπηρεσία η όλη επιχείρηση.

Επιμένει η εφημερίδα

Η εφημερίδα με χθεσινή ανακοίνωσή της , επιμένει στην εγκυρότητα του ρεπορτάζ: «Αναφορικά με τους διάφορους επισπεύδοντες για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, τους καλούμε να διαβάσουν προσεκτικά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση η «δημοκρατία» επιμένει στις πληροφορίες της. Ας μη βιάζονται ορισμένοι να αθωώσουν διεφθαρμένους πολιτικούς διότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Συστήνουμε λοιπόν υπομονή και ψυχραιμία στους ανησυχούντες», αναφέρει.

ΠΑΣΟΚ: Αήθης επίθεση

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, εξαπολύει επίθεση, κατα των «εκφραστών του Καραμανλισμού»: «Η αήθης επίθεση λάσπης κατά του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται. Την περιμέναμε εξάλλου. Πρωταγωνιστές των fake news και πάλι οι γνωστοί εκφραστές του Καραμανλισμού, οι θερμοί υποστηρικτές του ομοϊδεάτη τους Υπουργού των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που ως γνωστόν ειδικεύεται διαχρονικά στις προβοκάτσιες.Και πάλι εξευτελίστηκαν. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».

Το δημοσίευμα και η διάψευση

Η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της αναφέρει πως το ιλιγγιώδες ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να εντοπίστηκε «τσιμενταρισμένο» μετά από ξαφνικό έλεγχο σε σπίτι πρώην υπουργού , των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ,  στο Παλαιό Ψυχικό, κοντά στην πλατεία Ελευθερίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η αστυνομία είχε εδώ και καιρό πληροφορίες ότι στο συγκεκριμένο διώροφο είχε «θαφτεί» μεγάλο χρηματικό ποσό και είχε θέσει υπό παρακολούθηση το συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο – αν και ακατοίκητο – φρουρούταν σε 24ωρη βάση από εταιρεία security. Η έφοδος φέρεται να έγινε με 15 αστυνομικούς την περασμένη Τρίτη, την ώρα που τρεις ιδιωτικοί φρουροί βρίσκονταν μέσα στο σπίτι. Λίγη ώρα μετά- όπως αναφέρεται- εντόπισαν σε ειδική κρύπτη το ιλιγγιώδες ποσό σε μεγάλες δεσμίδες των 50 ευρώ.

 Το διαψεύδει η αστυνομία

Η αστυνομία αρχικά ανεπίσημα και τελικά με επίσημη ανακοίνωση διέψευσε το συμβάν , πως δηλαδή οι δικές της υπηρεσίες συμμετείχαν σε τέτοια επιχείρηση: «Καμία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, όπως επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

dikastiko.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ