2018-11-11 14:54:54
Φωτογραφία για ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ
Υπό βροχή, με μαύρες ομπρέλες, βάδισαν χέρι χέρι προς την Αψίδα του Θριάμβου περί τους 70 ηγέτες κρατών από όλο τον κόσμο, για να τιμήσουν την ιστορική 11η ώρα της 11ης Νοεμβρίου του 1918, οπότε επισήμως τερματίστηκε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Απόντες από την αργή πορεία προς την ειρήνη, όπως χαρακτηρίστηκε από πλήθως γαλλικών μέσων ενηέρωσης, ήταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν, που αμφότεροι έφθασαν ξεχωριστά, με τη δική τους προσωπική ασφάλεια.

   

Ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν ο τελευταίος που έφθασε στην Αψίδα του Θριάμβου, όπου αντάλλαξε χειραψίες με την Άγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν. Στη συνέχεια, σταμάτησε για να χαιρετήσει τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο Γάλλος Πρόεδρος με τη σύζυγό του Μπριζίτ υποδέχτηκαν το πρωί στο Μέγαρο των Ηλυσίων τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, που έφθασαν στο Παρίσι για τις εκδηλώσεις της εκατονταετηρίδας, οι οποίες πραγματοποιούνται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Τρεις περιοχές στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι εντελώς αποκλεισμένες από την κυκλοφορία, ενώ περί τους 10.000 αστυνομικοί έχουν παραταχθεί στους δρόμους του Παρισιού. 


Ο Μακρόν θα εκφωνήσει λόγο για την ειρήνη, για τα διδάγματα της Ευρώπης από τις καταστροφικές συνέπειες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και για την πολυπολιτισμικότητα στην οποία θα πρέπει να στηριχθεί η ανοικοδόμηση της ειρήνης του αύριο και στην οποία είναι αφιερωμένο το πρώτο Φόρουμ για την Ειρήνη που θα εγκαινιασθεί το απόγευμα στο κέντρο διαλέξεων της Βιλέτ στο 19ο διαμέρισμα των Παρισίων. Στο Παρίσι βρίσκεται και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μεγάλος απών από το Φόρμουμ θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εκείνη την ώρα θα βρίσκεται στο νεκροταφείο Αμερικανών στρατιωτών, στο προάστιο Σιρέν και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον. Για την απουσία του αυτή έχει δεχτεί σφοδρή κριτική. 

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ