2018-11-12 20:03:40
Φωτογραφία για Μάρκους Ζέντερ ή Μάνφρεντ Βέμπερ; Ποιος θα διαδεχθεί τον Ζεεχόφερ στην ηγεσία του CSU
Τώρα που η θέση του Χορστ Ζεεχόφερ «χηρεύει» στην ηγεσία του κόμματος των

Χριστιανοκοινωνιστών, οι επικρατέστεροι μνηστήρες διασταυρώνουν τα ξίφη τους: ο ένας φανερά κι ο άλλος κρυφά...

Η αποχώρηση του Βαυαρού πρωθυπουργού από την ηγεσία του κόμματος του CSU ήταν θέμα χρόνου, όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές.

Σφοδρός επικριτής της μεταναστευτικής πολιτικής της καγκελαρίου Μέρκελ, ο Βαυαρός Ζεεχόφερ ήταν το «κόκκινο πανί» για τους περισσότερους ομοϊδεάτες τους που του χρέωναν ολοκληρωτικά την αποτυχία του κόμματος στις δύο πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στην Βαυαρία και την Έσση.

Ο Ζεεχόφερ φέρεται να δήλωσε χθες σε στελέχη του κόμματος CSU ότι θέλει να παραιτηθεί από τη θέση του αρχηγού του κόμματος.

Υπό την ηγεσία του, το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών, εταίρος της Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό, είχε κάκιστες εκλογικές επιδόσεις στη Βαυαρία και την Έσση. Για το λόγο αυτό, τα στελέχη του κόμματος του έδειξαν την... έξοδο για να γίνει λίφτινγκ στους Χριστιανοκοινωνιστές.


Θέμα χρόνου όμως είναι και η παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών με τα γερμανικά ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι η αποχώρησή του θα γίνει πριν από τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου το 2021.

Κι ενώ όλοι περιμένουν τις δηλώσεις Ζεεχόφερ για το πολιτικό του μέλλον, ο Μάρκους Ζέντερ σηκώνει τα μανίκια. Ο Ζέντερ, ο οποίος ανανέωσε την θητεία του στη πρωθυπουργία της Βαυαρίας, ανακοινώνει εντός της ημέρας την ομάδα του για να κυβερνήσει το γερμανικό κρατίδιο και προετοιμάζεται όπως όλα δείχνουν, να διαδεχτεί τον Ζεεχόφερ.

Την ίδια ώρα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, αντιπρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών και υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφήνει να κυκλοφορούν φήμες ότι θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει και την ηγεσία του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών.

Αξίζει να σημειωθεί πώς, όταν ζητήθηκε από τον Ζεεχόφερ να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν τον Βέμπερ να φλερτάρει με την ηγεσία του CSU, ο Βααυρός υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ