2018-11-13 09:12:14
Φωτογραφία για Έρχεται νομοσχέδιο – σκούπα για τα θέματα Υγείας
Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας προσπαθεί να "μαζέψει" ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται στην Αριστοτέλους και αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως ανέφερε ο κ. Ξανθός σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σχέδιο νόμου βρίσκεται ήδη στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή «και θα καλύπτει σημαντικά ζητήματα». Μεταξύ αυτών, θα είναι οι προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών κλινικών, η θεσμική ανασυγκρότηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και μετατροπή του σε Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, η θεσμοθέτηση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών με στόχο την ανάπτυξη ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για τον καρκίνο.

Θα ακολουθήσει μάλιστα και δεύτερο νομοσχέδιο με αντικείμενο τη «θεσμική αναδιοργάνωση του ΕΣΥ» , δηλαδή τη διαμόρφωση νέου πλαισίου για τους Οργανισμούς των ΥΠΕ, των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, την αναδιοργάνωση του ΚΕΣΥ και της ιατρικής εκπαίδευσης.


Οι δυσκολίες στα νοσοκομεία

Όπως παραδέχτηκε ο ΥΥΚΑ, «αναμονές στα ΤΕΠ υπάρχουν, η ταλαιπωρία και οι αντιξοότητες δεν έχουν εξαλειφθεί, ράντζα σε ορισμένα νοσοκομεία και κλινικές εξακολουθούν να αναπτύσσονται μετά από εφημερία. Επίση, λείπουν ειδικευόμενοι γιατροί και σίγουρα έχουν επιβαρυνθεί οι υπόλοιποι ειδικευμένοι γιατροί».

Συμπλήρωσε όμως ότι το ΕΣΥ «χάρη στην υπερπροσπάθεια του προσωπικού και τη σοβαρή λειτουργική υποστήριξη που έχει δεχθεί αυτά τα χρόνια, εξακολουθεί να είναι όρθιο, αξιόπιστο και κυρίως προσβάσιμο σε όλους, χωρίς διακρίσεις».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ