2018-11-13 11:44:26
Φωτογραφία για Έρχεται νέα γενιά τρομοκρατών- Πάντρεμα υλικών, τεχνογνωσίας και μεθολογίας- Ο φόβος για το καλάσνικοφ
Η φωτό από τη βόμβα στο διοικητικό πρωτοδικείοΚάθε βόμβα, συνήθιζαν να λένε μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, κρύβει μία ιστορία και διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ώστε να

"μιλήσει" για το εξελικτικό προτσές της.

Και δεν είναι μόνο η βόμβα. Είναι ο τρόπος και η μέθοδος που προσδιορίζεται αλλά και προσδιορίζει. Ας δούμε πως μπορεί να συμβεί να αυτό.

Η πρώτη οργάνωση που χρησιμοποίησε δίτροχο στη μετά 17Ν εποχή, ήταν ο Επαναστατικός Αγώνας. Στις 12 Δεκεμβρίου του 2005, ανατινάζεται βόμβα που ήταν τοποθετημένη στη μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας έξω από το οικονομικών στη Μητροπόλεως. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα.

Το Μάιο του 2006 τοποθετήθηκε τηλεχειριζόμενη βόμβα κρεμασμένη σε ποδήλατο που αφέθηκε στο λόφο του Λυκαβηττού και ανατινάχθηκε την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο του τότε υπουργού υπουργού πολιτισμού και πρώην δημόσιας τάξης, Γιώργου Βουλγαράκη. Την επίθεση είχε αναλάβει και αυτή ο Επαναστατικός Αγώνας.


Το Δεκέμβριο του 2009 ανατινάζεται σούπερ βόμβα έξω από την εθνική ασφαλιστική στη λεωφόρο Συγγρού. Την ευθύνη ανέλαβε μία εβδομάδα αργότερα η συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς, προκαλώντας μικροεκρήξεις στον βραχίονα του τμήματος αναλύσεων της αντιτρομοκρατικής. Κι αυτό γιατί, αφενός το πρώτο γκρουπ της συνωμοσίας είχε εξαρθρωθεί, αφετέρου δεν είχαν την τεχνογνωσία για τέτοιο μηχανισμό. Το τελευταίο χρονικά χτύπημα ήταν Σεπτέμβριο του 2009 στην εξώπορτα της κατοικίας της Λούκας Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη που ήταν τοποθετημένη σε κατσαρόλα. Λίγες ώρες μετά ακολούθησαν οι συλλήψεις μελών της οργάνωσης στο Χαλάνδρι. Τί λοιπόν είχε συμβεί; Οι τότε επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής διήδαν μετάλλαξη και μετάγγιση τεχνογνωσίας από συνεργαζόμενο τμήμα ή μέλος του επαναστατικού αγώνα.

Τον Δεκέμβριο του 2010, ανατινάζεται διοικητικό πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Ριανκούρ. Είχε προηγηθεί επίσης τηλεφώνημα. Την ευθύνη ανέλαβε η συνωμοσία. Οχτώ μήνες πριν είχε εξαρθρωθεί ο επαναστατικός αγώνας.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, είναι εμφανές ότι με τη βόμβα στο σπίτι του κ. Ντογιάκου κάτι νέο προετοιμάζεται στην ιδανική μάλιστα περίοδο. Και σε ότι αφορά στη νέα γενιά τρομοκρατών και σε ότι αφορά στην εμφάνιση νέας οργάνωσης. Μια οργάνωση σε βρεφικό ακόμη επίπεδο τεχνογνωσίας σε ότι αφορά στον πυροτεχνουργό, αλλά έτσι είναι κάθε αρχή. Με αστοχίες και λανθασμένες συνδεσμολογίες. Όμως στη συνέχεια κάθε φορά και σε κάθε νέο χτύπημα, παρουσιάζονται απτά δείγματα προοδευτικής βελτίωσης.

Οι επικεφαλής της αστυνομίας εκφράζουν πλέον ανοιχτά τους φόβους τους για επικείμενο χτύπημα κατά αστυνομικού με καλάσνικοφ. Στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις (Χαριλάου Τρικούπη, Γκύζη και ξανά Χαριλάου Τρικούπη) είχαν αποτύχει. Και αυτοί όμως κάθε φορά και σε κάθε νέο χτύπημα, απέδειξαν ότι βελτιώνονται. Και αυτό φαίνεται από την ολοένα μεγαλύτερη εγγύτητα των πυροβολισμών προς το στόχο.

του Γιώργου Καραϊβάζ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ